Welkom in Zaanstad Regenboogstad, de Regenboogwandeling

De Zaanse Regenboog heeft en nieuwe mooie wandelroute gemaakt door het centrum van Zaanstad. De Regenboogwandeling.  Het is de route die de Zaanse Regenboogparade 2022 heeft gevolgd. Een leuke wandeling van ca 2.5 km die begint bij het stadhuis van Zaanstad op het Stadhuisplein. De route gaat daarna door het centrum van Zaandam, via de Dam, Wilhelminabrug, Klauwershoek, Peperstraat, Beatrixbrug, via het Regenboogzebrapad door de Westzijde. Dan via de Botenmakersstraat langs Bureau Discriminatiezaken en Zorgcirkel Saenden, naar het eindpunt, CC Bullekerk, Westzijde 75 (ook genoemd het Trijntje Jansdochterplein).

Onderweg een aantal leuke wetenswaardigheden waarvan een tiental over LHBTIQ+ Zaanstad.

Waarom hebben we deze route gemaakt en uitgegeven?

Het is een leuke route om te lopen. Ook vanwege het feit dat in de bestaande wandelroutes door het centrum van Zaanstad wel tientallen wetenswaardigheden staan, maar niets over de LHBTIQ+ geschiedenis die zeker een plek in de Zaanse geschiedenis/Zaanse Stadswandeling verdienen. Denk alleen maar aan Jacob Israƫl de Haan (Gedempte Gracht) of het verhaal van Cook Brummer. Dat kunt u verder lezen in de weetjes die beschreven zijn voor de Regenboogwandeling.

Het boekje is te koop voor 2,50 bij de VVV Zaanstore, Stadhuisplein 96, 1506 MZ Zaandam en te bestellen bij De Zaanse Regenboog, info@dezaanseregenboog.nl.

Gaat u de route lopen, dan wensen we u veel plezier. Aanvullingen zijn altijd welkom.