FAFF: Animatiefilm festival keert terug met Zaanse Makersprijs

Zaterdag 27 augustus vindt de derde editie van het FluXus Animation Film Festival (FAFF) plaats in Filmtheater De Fabriek. Hier kun je een hele dag genieten van (korte) internationale animatiefilms. Ook kun je onder het genot van een hapje en een drankje genieten van een live muziekprogramma en een expositie in café De Fabriek. Uit de 1947 ingezonden films van over de hele wereld zijn de mooiste 42 geselecteerd. Binnen de categorieën ‘Internationaal’, ‘Benelux’ en ‘Alle leeftijden’ worden selecties getoond.

De internationale categorie bestaat uit films voor volwassenen uit onder andere Brazilië, Tsjechië en Iran. Er zijn een paar oude bekenden die terug keren met een nieuwe film, daarnaast zijn er veel nieuwe namen, bijvoorbeeld de Amerikaan Brad Hock met de film “Oldboy’s Apples”, een duistere stop-motion film met poppen van vilt.

Alle leeftijden

Niet alleen volwassenen, ook kinderen kunnen tijdens het filmfestival met volle teugen genieten van films in de categorie ‘alle leeftijden’. Het Franse filmmakers duo Julie Rembauville en Nicolas Bianco-Levrin keert terug met twee films, waaronder “Kiki the Feather”, over de vriendschap tussen een kraai en een parkiet. In de categorie ‘Be/Ne/Lux’ worden de allerbeste animatiefilms uit de lage landen getoond.

Stem op je favoriet

Het publiek stemt op de beste film in elk van deze categorieën. De winnende filmmakers krijgen een award, ontworpen door de FluXus maakplek Eindeloos Textiel. Ook wordt er dit jaar weer een Zaanse maker in het zonnetje gezet met de speciale Zaanse Makers Prijs, deze werd vorig jaar door Zaandammer Titus Krijgsman gewonnen met zijn film “The Beauty of Math in Nature”.

 Zaanse Makers Prijs

Zaanse animatie filmmakers kunnen nog deelnemen aan FAFF 2022, door hun video vóór 1 augustus te sturen naar info@faff.nl. Voorwaarden voor deelname zijn: De maker woont, werkt of is geboren in de Zaanstreek,  de animatiefilm duurt maximaal 10 minuten en is gemaakt in de afgelopen twee jaar. Inzenden door middel van een Youtube of Vimeo-link.

Kaartverkoop gestart
De kaartverkoop voor het FluXus Animation Film Festival is al gestart, koop je kaartje dus bijtijds via de website van Filmtheater De Fabriek (de-fabriek.nl). Er zijn passe-partouts beschikbaar, Cineville pashouders kunnen met korting naar het Festival. Houd voor updates en de line up de FAFF-website (faff.nl) en de social media kanalen in de gaten.