Diverse archiefcursussen bij het Gemeentearchief vanaf september

Het Gemeentearchief Zaanstad organiseert vanaf september weer diverse archiefcursussen op de eigen studiezaal aan het Stadhuisplein in Zaandam. Deze cursussen duren 4 tot 8 avonden en zijn geschikt voor beginners.

Els Mak geeft de cursus Oud schrift vanaf maandag 19 september. Bij archiefonderzoek met handschriften van vóór ca. 1800 is het volgen van een cursus oud-schrift (paleografie) heel nuttig. Het schrift van toen is namelijk geheel anders dan ons huidige handschrift en is tegenwoordig voor een ongeoefende lezer niet of moeilijk te lezen en te begrijpen. De voorbeeldteksten voor deze cursus komen uit Zaanse archieven.

Sander Wegereef (Historio) geeft de Introductiecursus Archiefonderzoek vanaf woensdag 7 september. Bent u bekend met de website van het gemeentearchief, maar hebt u geen idee hoe u daarop kunt zoeken? Dan is deze cursus iets voor u!

Dezelfde docent geeft de beginnerscursus Stamboomonderzoek vanaf woensdag 26 oktober, voor wie wil starten met de zoektocht naar zijn voorouders of al gestart is, maar niet weet hoe hij ermee verder moet. Omdat er veel met digitale bronnen wordt gewerkt, is de cursus ook geschikt als uw voorouders niet uit deze gemeente komen.

Aan de cursussen zijn kosten verbonden. Meer informatie, ook over aanmelden, vindt u op onze website: https://archief.zaanstad.nl/activiteiten