Vier 50 jaar Zaanstad en doe mee aan Westzaans cultuurfeest 50 culturele tinten (West)Zaans

Zeven dorpen, één gemeente: in 2024 is het vijftig jaar geleden dat Zaandam, Koog aan de Zaan, Zaandijk, Wormerveer, Krommenie, Westzaan en Assendelft opgingen in de gemeente Zaanstad. Het vijftigjarig bestaan van Zaanstad gaan we uitbundig vieren in het weekend van 28 en 29 september. Met cultuur en muziek. Doe je mee?

In dat feestweekend kleurt Westzaan 50 culturele tinten (West)Zaans. Alle orkesten, koren, fanfares en harmonie-orkesten, slagwerkgroepen, accordeonverenigingen, brassbands, klassieke ensembles, jazz- en popbands zijn van harte uitgenodigd om in dit weekend in Westzaan aan dit evenement mee te doen en een optreden te verzorgen.

Dat geldt ook voor alle leerlingen van Fluxus en andere muziekscholen uit de Zaanstreek, voor dans- en balletgroepen, toneelverenigingen, goochelaars, stand-upcomedians, enzovoorts. Iedereen uit de Zaanstreek is welkom.

50 culturele tinten (West)Zaans vindt plaats op verschillende locaties. Er zijn podia in De Grote Kerk, ’t Reghthuys, de Zuidervermaning, De Kwaker, molen Het Prinsenhof, café de Kazerne, restaurant Jongwijs en verschillende tuinen aan de Weelsloot. Er is dus ruimte voor grote en kleine culturele optredens. Die mogen 45 à 60 minuten duren. De optredens zijn op beide dagen tussen 14.00 en 18.00. Alleen in de Kwaker gaat het feest door tot 24.00. Voor professioneel licht en geluid wordt gezorgd.

Voor de deelnemers zijn er geen kosten aan verbonden. En de toegang is gratis voor publiek. Iedereen is welkom op dit feest.

Aanmelden kan bij Joke Smit via jokesmit@upcmail.nl . Graag aangeven welke locatie (ook binnen of buiten) je voorkeur heeft, of je licht en geluid nodig hebt en een voorkeur hebt voor een tijdstip. Heb je vragen, dan kun je ook even bellen: 06-29537739.

Waar: Westzaan

Wanneer 28 en 29 september

Kosten: gratis