Maak kennis met Sketchup en Blender in het Fluxlab

Meer leren over 2D en/of 3D? Na de zomer kun je kennismaken met de programma’s Blender en SketchUp in het FluXlab. De avonden worden om de week georganiseerd op de woensdagavond en zijn voor iedereen met interesse vanaf 14 jaar, er is geen voorkennis nodig. Opgeven kan via fluxlab@fluxus.nl.

Sketch Up

In vier avonden worden de basisvaardigheden uitgelegd om creatief digitaal te tekenen in ‘Sketch Up’. Het eindproduct is een zelf ontworpen hanglamp. De reeks start op woensdagavond 21 september en vervolgt zich op 5 oktober, 19 oktober en 2 november 2022 van 19.15 tot 21.00 uur.

Blender

Leer in vijf lessen een object met 3D-ontwerpsoftware te modeleren in ‘Blender’. Het eindresultaat is een eigen ontworpen model, 3D geprint. De data zijn woensdagavond 28 september, 12 oktober, 26 oktober, 09 november en 23 november 2022 van 19.15 tot 21.00 uur.

Nieuwe techniek in de mode

Binnenkort zal er ook een kennismaking komen op ‘Nieuwe techniek in de mode’ in het FluXlab. Hierover zal binnenkort meer informatie verschijnen op de website van FluXus. Bij interesse is er een mailinglijst, geef je op door een mailtje te sturen naar fluxlab@fluxus.nl. Je wordt op de hoogte gesteld zodra er nieuwe informatie bekend is.

Meer over het FluXlab

Het FluXlab is de eerste makerspace in de Zaanstreek: een maakplek waar creatieve makers – professional en hobbyist – elkaar ontmoeten, machines delen en kennis en ideeën uitwisselen. Er zijn onder andere 3D printers, een lasersnijder en plotter, elektronica en software aanwezig om ieders creatieve ideeën te ontwerpen en vorm te geven. Voor deelname aan de workshops betaal je €9,- per keer of per strippenkaart (10 lessen voor €80,-). Deelnemer tot 21 jaar betalen €7,50 per keer of per strippenkaar (10 lessen voor €65,-). Voor vragen en/of aanmelden, stuur een e-mail naar fluxlab@fluxus.nl.