Proef de streek

Datum/Tijd
zo 18-08-2024
15:00 uur

Locatie
Jongwijs
J.J. Allanstraat 119-121
1551 AD Westzaan

Categorieën


Ontdek de eetbare Zaanse natuur! In deze editie onderzoeken we de evolutie van de voedselcultuur, van de afgelopen 50 jaar tot nu, het heden! Hierbij komen moderne innovaties en lokale voedselproductie aan bod, die de regio vandaag de dag kenmerken.

Op deze ontdekkingstocht doorkruis je eerst per boot het prachtige natuurgebied waar Jongwijs aan ligt: De Reef. Boswachters Jamie en/of Manouk van Staatsbosbeheer gidsen je met hun verhalen langs de mooiste plekken van dit stukje Zaanstreek; chef Syl laat je afstappen op de punten waar wat bijzonders te proeven valt.

Eenmaal terug bij Jongwijs, gaan de jassen en schoenen uit, en gaan we aan tafel om te genieten van een drie gangen diner, waarin Zaanse ingrediënten de hoofdrol spelen.

Komen jullie buiten spelen en Westzaanse smaken proeven?

Praktisch:

– We vertrekken om 15:00 vanaf Jongwijs (J.J. Allanstraat 121, Westzaan). We verwachten rond een uurtje of 17:00-17:30 weer terug te zijn bij Jongwijs voor het diner.

– Doe vooral wat warms en waterdichts aan: op ‘t water kan ‘t koud zijn.
– We stappen ook af in veenweidegebied, dus doe je laarzen of waterdichte wandelschoenen aan (of laat ‘t ons vooraf weten als je die niet hebt, zodat je wellicht iets kunt lenen). Deze excursie is alleen leuk te doen voor mensen die goed ter been zijn, en is niet toegankelijk voor honden (i.v.m. vogels in het gebied).
– Kosten voor dit avontuur zijn 62,50 per persoon, inclusief hapje(s) op de boot, diner (excl. dranken), boot, gids en chef!

Reserveer hier je plek (vol=vol): https://table.app/links/ydbah