Wereldmuziek van New Moon Orchestra

 Zondagmiddag 26 juni kun je in de Vermaning in Zaandam het première-concert van New Moon Orchestra beleven. Tijdens dit Flux op locatie-concert spelen Zaanse muzikanten met roots van over de hele wereld samen hun favoriete muziek uit Afghanistan, Irak, Turkije, Ethiopië, de Molukken, Syrië, Cuba, Honduras, IJsland, en Noorwegen.

Het motto is: muziek verbindt! In het New Moon Orchestra spelen Nederlanders en nieuwkomers, jong en oud en amateurs en professionals met elkaar. Zij spelen muziek uit de hele wereld, op instrumenten uit de hele wereld en in alle stijlen van klassiek tot meezingers. Het repertoire wordt bepaald door de orkestleden zelf: ieder mag nummers uit zijn of haar cultuur aandragen, die om welke reden dan ook voor hem of haar belangrijk zijn. Deze nummers worden op maat gearrangeerd en vervolgens gezamenlijk uitgevoerd.

Diversiteit als kracht

September 2020 startte FluXus samen met Taalcafé de Sluis en de Zaanse componist Arthur Wagenaar met het New Moon Orchestra: een orkest dat diversiteit omarmt en tot haar kracht maakt. De totstandkoming werd mede mogelijk gemaakt door Fonds Cultuurparticipatie, Gemeente Zaanstad en het instrumentenfonds van voormalig wethouder Cultuur in Zaanstad, Sara Munnikendam.

Het concert is van 16.00 tot 17.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur) in de Vermaning, Westzijde 82 in Zaandam. De middag wordt besloten met een hapje en een drankje voor alle aanwezigen. Tickets zijn in de voorverkoop € 10,00 via www.PodiumdeFlux.nl en aan de deur € 12,00 (alleen pin-betaling mogelijk).