Verkoopexpositie 2de Kans Kunst

Is je smaak veranderd? Ga je kleiner wonen? Staat je zolder vol? Kunst gooi je niet weg. Maak er een ander blij mee en geef het een tweede kans! 2de Kans Kunst, kunst die te veel is en waar geen plek meer voor is in huis of atelier, wordt voor kleine prijsjes aangeboden bij galerie Zaansgroen in Zaandam. Aangeboden wordt werk van de Zaanse kunstenaars als Chris Jansen, Ru van Rossem, Arnold de Lange, Rein van Briemen, maar ook werk van nationaal bekende kunstenaars als Jan Wolkers, Klaas Gubbels, Henk van Vessem en Nic Jonk. Verkoopexpositie openingstijden zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur – vrij entree – 3|4|10|11|17|18|DEC|2022 – meer info via www.zaansgroen.nl – Een deel van de opbrengst komt ten goede aan het goede doel. Sinds 2012 moeten de Huttenbouwdorpen in de Zaanstreek het stellen zonder gemeentelijke subsidie. Om er voor te zorgen dat deze zomeractiviteit in de toekomst door kan blijven gaan, is een gezonde financiële basis nodig. Op deze kunstzinnige manier kan je bijdragen aan de voorgang van dit prachtige evenement.

25% KORTING op BKR – Beeldende Kunstenaars Regeling van Gemeente Zaanstad – Naast de kunstwerken van 2de Kans Kunst kan je op de webshop van Zaansgroen ook de BKR kunstwerken van de Gemeente Zaanstad bekijken. De Beeldende Kunstenaars Regeling (BKR) werd in 1956 ingesteld om het voor kunstenaars mogelijk te maken zelfstandige kunst te vervaardigen. In ruil voor een stabiel inkomen verkochten kunstenaars met regelmaat kunstwerken aan de gemeente en andere overheidsinstanties. De aangekochte kunst werd toegepast als verfraaiing van gebouwen zoals gemeentehuizen, scholen en verzorgingshuizen. De regeling werd in 1987 afgeschaft. (https://shop.zaansgroen.nl kortings code bkr25)

Zaansgroen, een voormalige timmerfabriek in het centrum van Zaandam, op slechts 5 wandelminuten van station Zaandam NS, vormt de perfecte locatie voor een expositie of huiskamerconcert. De expositieruimte is gesitueerd in de Zeemansstraat 54 in Zaandam.