Agenda Filmtheater De Fabriek speelweek 24 t/m 30 november

Deze week in De Fabriek. Landelijke première: Emily, She Said, Dreaming Walls, Sputum. Kinderfilm: Nelly Rapp. Kostuumdrama Emily vertelt het mysterieuze verhaal van Emily Brönte, She Said toont de vrouwelijke kracht achter de #metoo-onthullingen, scifi-film Sputum neemt ons mee in een toekomstige klassenstrijd en de documentaire Dreaming Walls doet ons wegdromen bij het Chelsea Hotel in New York waar paradijsvogels en creatievelingen meer dan welkom zijn. Ook nieuw vanaf deze week, de kinderfilm Nelly Rapp waarin de jonge Nelly graag monsterjager wil worden, net als haar oom.

EMILY gaat in landelijke première op donderdag 24 november 19.50. Verder te zien op vrijdag 25 november 21.00, zaterdag 26 november 18.50, zondag 27 november 16.50, maandag 28 november 20.00, dinsdag 29 november 19.50, woensdag 30 november 14.50

https://www.de-fabriek.nl/films/1043-emily.html

Schrijfster Emily Brontë was in het begin van de negentiende eeuw haar tijd ver vooruit en paste niet in het keurslijf dat haar werd opgelegd. Een rebel en een buitenbeentje, een jonge vrouw die zichzelf probeert te zijn. Als ze de liefde ontdekt, versterkt dit haar drang naar vrijheid. Aangemoedigd door haar broer kiest Emily haar eigen weg en vindt ze de inspiratie voor een tijdloos meesterwerk: Wuthering Heights.

SHE SAID gaat in landelijke première op donderdag 24 november 20.00. Verder te zien op vrijdag 25 november 19.00, zaterdag 26 november 21.30, zondag 27 november 19.50, maandag 28 november 20.10, dinsdag 29 november 20.00, woensdag 30 november 19.50

https://www.de-fabriek.nl/films/1070-she+said.html

Gebaseerd op ware gebeurtenissen vertelt She Said het verhaal van Megan Twohey en Jodi Kantor, de twee journalisten van de New York Times die samen een van de belangrijkste verhalen van een generatie publiceerden. Een verhaal dat een decennialange stilte doorbrak over seksueel misbruik in Hollywood en de Amerikaanse cultuur voorgoed veranderd heeft.

DREAMING WALLS gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 25 november 17.00, zaterdag 26 november 16.40, zondag 27 november 20.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1045-dreaming+walls.html

Al sinds de jaren zestig is het Chelsea Hotel een icoon van de tegencultuur en toevluchtsoord voor kunstenaars en intellectuelen als Patti Smith, Janis Joplin, Jim Morrison en de sterren van Andy Warhols Factory. Binnenkort gaat het na een grondige renovatie weer open voor het publiek als een van de meest modieuze luxehotels van New York. Tientallen excentrieke, vooral oudere huurders wonen al bijna tien jaar tussen de steigers en brokstukken.

SPUTUM gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 24 november 21.40, zaterdag 25 november 21.50

https://www.de-fabriek.nl/films/1051-sputum.html

In de speeksel verzadigde Sputum-wereld is een grimmige klassenstrijd gaande. De heersende Antieken zijn om te overleven aan een zoemende schimmel afhankelijk van het speeksel van de onderworpen Bakelieten. Met lugubere melkmachines en een verslavend poeder dwingt hun Famly een status-quo af. Pas als de Bakelitische rebellie onder leiding van Jimin Blyth hulp krijgt van de aristocratische Antieke wetenschapper Kalta Crux, neemt het verhaal een nieuwe wending. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.

KINDERFILM: NELLY RAPP is deze week bij ons te zien op zaterdag 26 november 14.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1067-nelly+rapp.html

Nelly en haar hond London brengen de herfstvakantie door in het grote, oude huis van haar oom Hannibal. Al snel merkt Nelly dat haar oom geen rustig leventje leidt. Hij is lid van een geheim genootschap dat monsters opspoort, er blijkt zelfs een vampier in de kelder te wonen! Maar de stoere en eigenzinnige Nelly is niet bang voor monsters. Sterker nog, ze wil juist niets liever dan ook monsteragent worden. Nederlands gesproken.

 WEEKAGENDA OVERIGE TITELS 24 T/M 30 NOVEMBER

THE SON

MRS. HARRIS GOES TO PARIS

ALL THAT BREATHES

BARDO, FALSE CHRONICLES OF A HANDFUL OF TRUTHS

FISHERMAN’S FRIENDS: ONE AND ALL

CLOSE

VORTEX

THE LOST KING

GOOD LUCK TO YOU, LEO GRANDE

RIMINI

HOLY SPIDER

LAS BESTIAS

KNOR & KONING WORST

NARCOSIS

—————–

 

Filmtheater De Fabriek

www.de-fabriek.nl

Jan Sijbrandsteeg 12

1502 BA Zaandam

Bezoek onze social mediapagina’s:

Facebook: https://www.facebook.com/filmtheater.defabriek

Twitter: https://twitter.com/fabriekzaandam

Instagram: https://www.instagram.com/defabriekzdam

Onze website is te vinden op: www.de-fabriek.nl

Bellen tijdens openingstijden kan naar: 075-6311993

Kaartverkoop kan online via www.de-fabriek.nl. Vanaf een half uur voor aanvang van de eerste film kunt uw kaartjes ook kopen bij de filmkassa, ook voor vertoningen op latere dagen.

—————–