Het Zaans Toneelhuis presenteert: MAAK ‘T! op zondagmiddag

Het Zaans Toneelhuis geeft óók kinderen de ruimte om te creëren, creativiteit te ontplooien en zich heerlijk laten onderdompelen in fantasie. Speciaal hiervoor komt er elke maand een professionele maker uit de buurt om hét met de kinderen te maken. Eén keer in de maand op zondagmiddag tussen 14.00 uur en 16.30 uur kunnen kinderen tussen 4 en 12 jaar meedoen aan diverse te gekke workshops. Aan het einde van de workshop kunnen de ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s zien wat er is gemaakt.

Meer te doen in Kogerveld
MAAK ‘T! is één van de projecten waarmee het Zaans Toneelhuis, gevestigd in Kogerveld, om een divers aanbod van kunst en cultuur dichter bij de bewoners te brengen. Deze activiteiten worden door professionals in de verschillende disciplines uitgevoerd.

Zondag 9 oktober: Schminken
Tijdens de eerste MAAK ‘T! op zondagmiddag 9 oktober komt Marije Ponsioen van Ponsigrime samen met de kinderen schminken. Ze maken hun eigen schminkontwerp en met de geleerde technieken gaan ze de ontwerpen op elkaar uitproberen. De workshop is in ‘Halloweenstyle’, dus mag iedereen verkleed komen om bijpassende grime bij de outfit uit te proberen.

Programma MAAK ’T op zondagmiddag
Zondag 9 oktober: Schminken, Maak je eigen schminkontwerp.
Zondag 6 november: Goochelen, Leer goochelen van een echte goochelaar.
Zondag 18 december: Muziek, Doe mee en maak een mini-kerstconcert.
Zondag 8 januari: Filmen met Green screen, Ontdek het geheim van filmmaken en speel in je eigen film met een bijzondere achtergrond.
Zondag 5 februari: Museum over jezelf, Maak een te gekke tentoonstelling over iets wat jij hebt gezien of meegemaakt.
Zondag 12 maart: Spoken word/rap/Poezie, Zaanse Stadsdichters Lisa en Reinier leren je hoe je woordkunst maakt van jouw verhaal.
Zondag 2 april: Animatie, Laat je lego of plant tot leven komen met het maken van je eigen stop motion animatiefilm.
Zondag 7 mei: Circus, Als een ware circusartiest ga je draaien met Chinese bordjes, fietsen op een eenwieler en meer.
Zondag 11 mei: Cardboard, maak figuren van karton en breng ze tot leven in een kunstwerk.
Zondag 9 juli: Slapstick theater, leer toneelspelen op een grappige manier.

Reserveren:
Reserveren kan via de website van het Zaans Toneelhuis via www.zaanstoneelhuis.nl of via deze link: MAAK ‘T! op zondagmiddag: SCHMINKEN — Zaans Toneelhuis. De kosten zijn 10 euro per deelnemer.

Wat is het Zaans Toneelhuis?

Het Zaans Toneelhuis is de plek voor iedereen om theater te maken, te spelen, te kijken. Amateurs, professionals, kinderen, jongeren, ouderen…Met twee theaterstudio’s en een theaterzaal geven we de ruimte aan verhalen. Gecombineerd met ruimte voor sociaal-maatschappelijke initiatieven in de Kogerveldwijk en omliggende wijken creëren we hier een levendige plek om met elkaar onze verhalen te vertellen en te delen.