Het Zaanse Regenboogcafé bij café Zaanzicht

Datum/Tijd
za 24-02-2024
14:30 - 17:30 uur

Locatie
Café Zaanzicht
Oostzijde 209
1502 BD Zaandam

Categorieën


Het Zaanse Regenboogcafé is op zaterdag 24 februari in Café Zaanzicht, Oostzijde 209, 1502 BD Zaandam van 14.30 – 17.30 uur.

Deze middag hebben we presentatie van Jacques Zonne, ervaringsdeskundige conversietherapie.

Over Jacques Zonne en conversietherapie: Ik wil jullie graag komen vertellen hoe ik zelf in de Gay Conversie Therapie (ook bekend als Homo genezingen) belandde. En hoe ik daar slachtoffer van werd, Ik werd twee jaar opgesloten in een evangelische gemeenschap, alwaar ik exorcisme, gebedsgenezingen en hersenspoeling onderging. Uiteindelijk ben ik na drie vluchtpogingen vrij gekomen, maar wel als een beschadigd mens. 

Ik hoor U al zeggen: Gay Conversie Therapie? Dat is toch iets van de vorige eeuwen of dat is toch al lang verboden. Dan moet ik U teleurstellen, want Gay Conversie therapie wordt, anno 2024, nog steeds uitgevoerd en het is nog steeds legaal! Maar met het verschil, dat het in mijn tijd, alleen ging alleen om “van Homo tot hetero genezingen”. Maar nu worden alle groepen uit onze LHBTIQ+/community’s hiermee belast. Ik ben zelf sinds 1979 aan het vechten om een verbod op deze mensonterende therapie te krijgen. De komende jaren wordt in ons parlement besloten, of er uiteindelijk er een verbod gaat komen.

Ik wil graag duidelijk maken dat de strijd tegen “Conversie Therapie” geen aanklacht tegen de kerken en/of religies is. Dit gebeurd vaak door de extreme uitwassen van verschillende gemeenschappen, die helaas de gelovigen met een goede bedoeling in een kwaad daglicht zetten.

Ik ben dankbaar, dat ik de kans krijgt om jullie te mogen vertellen, hoe dit niet alleen mijn leven heeft belast, maar ook onze LHBTIQ+/community’s. Ben jij nieuwsgierig naar mijn verhaal en heb je daar vragen over dan zal ik deze graag beantwoorden.

Na 16.00 uur gaan we verder met muziek van dj Ozzi.

De middag is voor en door LHBTIQ+ Zaanstad maar iedereen is welkom! We zijn er van 14.30 – 17.30 uur.

Info:  info@dezaanseregenboog.nl