Excursie vaartocht: Roofvogels

Datum/Tijd
zo 02-06-2024
13:30 - 15:30 uur

Locatie
Bezoekerscentrum De Poelboerderij
Veerdijk 106
1531 MB Wormer

Categorieën


Datum/Tijd: zonjdag 2 juni 2024 – 13:30 – 15:30

Locatie: Bezoekerscentrum de Poelboerderij

Excursie vaartocht: Roofvogels

Tijdens deze vaartocht door het Wormer- en Jisperveld leert u roofvogels herkennen

Vooraf aan de vaartocht een snelcursus ‘Roofvogels herkennen’. In deze tijd van het jaar hebben roofvogels jongen en moet er veel gejaagd worden. Daarom is er nu de meeste kans op het zien van een jagende slechtvalk, buizerd, torenvalk en bruine kiekendief. Kleine kans op boomvalk, havik en sperwer.

Het Wormer- en Jisperveld wordt steeds aantrekkelijker voor roofvogels. De bruine kiekendief, buizerd en havik kunnen erg goed aan hun voedselbehoefte voorzien. De excursieboot zal een andere route varen dan gewoonlijk: we varen richting Jisp waar het veel boomrijker is. Varend langs de rietpercelen jaagt de bruine kiekendief op muizen en kikkers boven de graslanden. De prooioverdracht tussen mannetje en vrouwtje is een schitterend moment. De havik jaagt heel anders: hij achtervolgt eenden en eksters (en ook nog grotere prooien!) en stort zich met een duikvlucht op zijn prooi.

Excursie vaartocht door het Wormer- en Jisperveld met gids. Vertrek: 13.30 uur.

Reserveren is noodzakelijk en kan telefonisch 075-6219100 tot 1½ uur voor vertrek of per mail (alleen op werkdagen tussen 9:00 en 16:00 uur) bezoekerscentrum@poelboerderij.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer.

Het tarief voor een vaartocht inclusief koffie of thee:

– volwassenen is 17,50 euro
– vrienden van de Poelboerderij 15 euro
– kinderen t/m 12 jaar 5 euro
Afvaart Bezoekerscentrum Poelboerderij, Veerdijk 106, Wormer.