Concert bij Kaarslicht |  Nicolas van Poucke

Datum/Tijd
za 16-03-2024
20:00 uur

Locatie
De Jisper Kerk
Dorpsstraat 119
1546 LH Jisp

Categorieën


Nicolas van Poucke

16 maart 2024 I piano

Nicolas van Poucke | Muzikant zijn is mijn lifestyle

Enkele seizoenen geleden trad Nicolas in Jisp op, samen met zijn zus Ella. Toen maakte hij grote indruk met zijn pianospel. Deze avond kunt u o.a. genieten van een programma dat bestaat uit topstukken van de romanticus bij uitstek: Robert Schumann.

Nicolas groeit op in een typisch klassiek en muzikaal gezin. Zijn ouders waren musici, zijn zus Ella is celliste en zijn broertje Timothy is professioneel balletdanser. Nicolas zegt in interview met 24Classics: “Ik geloof dat muzikant zijn een lifestyle is en ik merk dat het bij mij past. Het is wat ik ben.” Lees meer over Nicolas van Poucke.

Veelgeprezen pianist

‘Een ware dichtende musicus’, zo noemde de Volkskrant meesterpianist Nicolas van Poucke. Van Poucke maakt furore met zijn persoonlijke Schumann-, Beethoven- en Chopininterpretaties. 

Na zijn jubelend ontvangen album met daarop onder andere Schumanns Carnaval en Fantasiestücke is Nicolas van Poucke’s fascinatie voor deze componist alleen nog maar gegroeid. Erik Voermans van Het Parool schreef destijds: ‘Er zijn niet veel pianisten die deze muzikaal en psychologisch complexe wereld met zo veel vanzelfsprekendheid weten te benaderen’. 

Nieuwsgierig naar deze meesterpinanist? Kom naar het concert op 16 maart.