Concert bij Kaarslicht | Lars Wouters van den Oudenweijer kwartet

Datum/Tijd
za 20-04-2024
20:00 uur

Locatie
De Jisper Kerk
Dorpsstraat 119
1546 LH Jisp

Categorieën


Lars Wouters van den Oudenweijer

Aangrijpende muziek

In aanloop naar het herdenken op 4 mei, biedt de Concerten bij Kaarslicht in Jisp op zaterdag 20 april een heel mooi programma.

De musici van het Lars Wouters van den Oudenweijer kwartet (klarinet, viool, cello en piano) hebben allen hun sporen in de klassieke muziek ruimschoots verdiend op nationale en internationale podia, als solist, bij ensembles en gerenommeerde orkesten. 

Zij spelen in Jisp werk van Sjostakovitsj, Dahl en één van de aangrijpendste stukken van de kamermuziek van de twintigste eeuw; Quatuor pour la fin du temps. Olivier Messiaens Quatuor pour la fin du temps, een indrukwekkende spirituele ode aan de veerkracht van de mens, werd geschreven in het werkkamp Stalag VIII-A in Polen. Daar ging het ook in première: een publiek van vijfduizend Franse krijgsgevangenen luisterde in de ijzige kou ademloos naar het achtdelige werk voor klarinet, piano, viool en cello. 

Kom in alle rust, mét kaarslicht, luisteren naar dit bijzondere programma.

De kaarten kosten € 20 per concert. Kaarten reserveert u via reserveren@concertjisp.nl of kijk op de site voor het telefoonnummer.

Meer informatie en video’s op www.concertjisp.nl.