Blues aan de Zaan | UITVERKOCHT

Datum/Tijd
za 20-11-2021
15:10 uur

Locatie
Podium De Flux
Hemkade 48
1506 PS Zaandam

Categorieën


Voorverkoop € 16  Deurverkoop € 19 

Deur open  14:00 uur    Aanvang 15:10 uur

Op zaterdag 20 november strijken nationale en internationale artiesten neer in de Zaanse regio.
Dit alweer bijna 6 jaar durende indoor-festival is een intitiatief van stergitarist Ruben Hoeke. Gevestigde namen zullen het podium delen met nieuw talent. Blues aan de Zaan is een succes met voor coronatijd drie uitverkochte edities op rij. Podium de Flux heeft grote namen mogen programmeren waaronder My Baby, Sari Schorr, Giles Robson en Ben Poole. De line-up van Blues aan de Zaan 2021 is compleet!

Line-up:

Harlem Lake
Harlem Lake, voorheen bekend als de Dave Warmerdam Band, bestaat uit 5 jonge muzikanten die hun liefde voor blues en jazz delen. Met elkaar weten ze geweldige uitvoeringen te brengen van aloude en
bekende bluesclassics aangevuld met eigen werk. Het lukt deze band moeiteloos verschillende stijlen en sferen te combineren tot een sound die ook een jonger publiek aanspreekt. De huidige show van de band is een reis door de tijd naar de roots van Amerikaanse muziek. Respect voor hoe het was maar ook ruimte voor vernieuwing en eigen interpretatie.

Samantha Martin & Delta Sugar
Samantha Martin en haar geweldige begeleidingsband kennen hun oorsprong in het Canadese Toronto maar ze zouden zo uit Memphis kunnen komen. Want dat is wat we kunnen verwachten van ze; onvervalste Memphis soul & blues met een ruw randje.
Samantha Martin is namelijk een zangeres met een buitengewone kracht en diepgewortelde emotie. Als je naar Samantha luistert wordt je dadelijk geraakt door haar omvangrijk stemgeluid dat gedrenkt is in whisky en verwoest door sigaretten.

Mojo Man
Mojo… het werkte voor Muddy Waters, het kwam omhoog bij Jim Morrison en bij het Haagse Mojo Man gutst het er met bakken tegelijk uit. Talent voor tien, muzikale libido in overvloed en de zelfverzekerdheid van een Amerikaanse presidentskandidaat. Aangevoerd door zanger/gitarist Marcel Duprix dendert dit negenkoppige collectief, inclusief een liefst vijf man tellende blazerssectie vol bravoure door een loeihete stamppot van blues, soul, funk en dampende rock & roll. Hoorbaar beinvloed door helden als Jimi Hendrix, Otis Redding en de Stones. Aangevuld met latere bands als The Cult en The Black Crowes. Dit voorzien van een eigen handtekening met vet tetterende trompetten en sapcentrifugerende saxofoons. Muziek waarvan ook je eigen mojo onverbiddelijk gaat gloeien.

Ruben Hoeke Band & guests
Ruben Hoeke vormt de vaste jaarlijkse afsluiting bij Blues aan de Zaan. Zijn liefde voor gitaarmuziek begon toen hij op jonge leeftijd het gitaarintro van Sweet Child O Mine hoorde. Meestergitarist Slash inspireerde hem op dertien jarige leeftijd om gitaar te gaan spelen. Hier is menig fan Slash erg dankbaar voor. Ruben Hoeke werd uitgeroepen tot beste gitarist van de Benelux door de lezers van Gitarist Magazine.
Ruben zal net als de voorgaande festivaledities een kleine selectie van jonge aankomende gitaarhelden verwelkomen op zijn podium.