Agenda filmtheater De Fabriek speelweek 19 t/m 25 januari

In onze nieuwe speelweek: The Royal Ballet met een balletbewerking van de populaire Mexicaanse magisch-realistische roman van Laura Esquivel: Rode rozen en tortilla’s. Een voorpremière van de grote Golden Globe winnaar The Banshees of Inisherin. De FabrieksKlassieker: Trois couleurs – Blanc is het tweede deel uit de veelgeprezen jaren negentig trilogie van de grote regisseur Krzysztof Kieslowski.

In landelijke première te zien: de achtbaanrit van een film Babylon over de vroege dagen van Hollywood. De Gouden Leeuw winnende documentaire All the Beauty and the Bloodshed richt zich op indringende wijze op de bekende fotografe en activiste Nan Goldin. Het Chinese Return to Dust toont een tot elkaar veroordeeld koppel dat zich aan elkaar optrekt.

 BABYLON gaat in landelijke première op donderdag 19 januari 19.50. Verder te zien op vrijdag 20 januari 20.50, zaterdag 21 januari 21.00, zondag 22 januari 19.40, maandag 23 januari 19.50, dinsdag 24 januari 19.50, woensdag 25 januari 19.50

https://www.de-fabriek.nl/films/1106-babylon.html

Babylon, geschreven en geregisseerd door Damien Chazelle (Whiplash, La La Land) met Brad Pitt, Margot Robbie en Diego Calva in de hoofdrol, is een origineel verhaal dat zich afspeelt in het Los Angeles van de jaren 1920. De film vertelt over de opkomst en ondergang van diverse personages in een tijdperk van decadentie in het vroege Hollywood.

THE ROYAL BALLET – RODE ROZEN EN TORTILLA’S is live vanuit Londen te zien op donderdag 19 januari 20.15

https://www.de-fabriek.nl/films/956-royal+opera+house+20222023+rode+rozen+en+tortilla+s.html

Een moderne Mexicaanse klassieker van het magisch realisme vormt de basis voor het nieuwe, volledige ballet van The Royal Ballet. Het ballet is geïnspireerd op de roman van Laura Esquivel – een boeiende familiesage waar de hoofdpersoon haar emoties in haar kookkunst verwerkt en zo iedereen om haar heen op verrassende en dramatische wijze beïnvloedt. Uw ticket is inclusief een glaasje prosecco tijdens de pauze!

 ALL THE BEAUTY AND THE BLOODSHED gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 20 januari 16.00, zaterdag 21 januari 19.10, zondag 22 januari 16.50, woensdag 25 januari 15.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1098-all+the+beauty+and+the+bloodshed.html

Deze documentaire is de winnaar van de Gouden Leeuw van Venetië en toont het leven, de carrière en het activisme van fotografe Nan Goldin aan de hand van unieke opnames, persoonlijke interviews en haar baanbrekende fotografie. Goldin ontvluchtte haar traumatische jeugd en vond haar eigen scene waarin vrijheid en seksuele onafhankelijkheid een belangrijke rol speelden. Ze laat zien dat kunst een wapen kan zijn en gaat tegenwoordig de strijd aan met degenen die zij verantwoordelijk houdt voor de Amerikaanse opiatencrisis.

 RETURN TO DUST gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 20 januari 16.20, zaterdag 21 januari 13.40, maandag 23 januari 20.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1091-return+to+dust.html

De bescheiden Ma en de schuchtere Cao zijn verstoten door hun families en worden gedwongen tot een gearrangeerd huwelijk. Ze besluiten hun krachten te bundelen om samen te overleven. In de veilige haven die ze hebben weten te creëren, ontstaat er langzaam maar zeker een bijzondere band tussen de twee.

 FABRIEKSKLASSIEKER: TROIS COULEURS – BLANC is te zien op vrijdag 20 januari 19.10, zondag 22 januari 17.10, dinsdag 24 januari 20.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1108-fabrieksklassieker+trois+couleurs+blanc.html

Kapper Karol gaat scheiden van zijn vrouw Dominique. Het huwelijk met de beeldschone Parisienne, met wie hij een kapsalon in de Franse hoofdstad bezat, strandde op Karols impotentie.

 VOORPREMIÈRE: THE BANSHEES OF INISHERIN is deze week te zien in voorpremière op zondag 22 januari 14.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1092-the+banshees+of+inisherin.html

Op een Iers eiland belanden twee goede vrienden, Padraic en Colm, in een moeilijke situatie wanneer Colm plotseling besluit hun vriendschap te verbreken. Padraic probeert de relatie nieuw leven in te blazen met hulp van zijn zus Siobhan, die haar eigen problemen heeft. De gebeurtenissen escaleren als Colm een drastisch ultimatum stelt om zijn voornemen tot het beëindigen van de vriendschap duidelijk te maken.

 WEEKAGENDA OVERIGE TITELS 19 T/M 25 JANUARI

TRIANGLE OF SADNESS

LIVING

À PLEIN TEMPS

HALLELUJAH: LEONARD COHEN, A JOURNEY, A SONG

LES CINQ DIABLES

PRESQUE

DE ACHT BERGEN

BROKER

KNOR & KONING WORST

ROSE

ERNEST & CELESTINE: OP AVONTUUR IN BRABBELLAND

FLUX GOURMET

FABRIEKSKLASSIEKER: TROIS COULEURS – BLEU

—————–

Bezoek onze social mediapagina’s:

Facebook: https://www.facebook.com/filmtheater.defabriek

Twitter: https://twitter.com/fabriekzaandam

Instagram: https://www.instagram.com/defabriekzdam

Onze website is te vinden op: www.de-fabriek.nl

Bellen tijdens openingstijden kan naar: 075-6311993

Kaartverkoop kan online via www.de-fabriek.nl. Vanaf een half uur voor aanvang van de eerste film kunt uw kaartjes ook kopen bij de filmkassa, ook voor vertoningen op latere dagen.

—————–