Agenda filmtheater De Fabriek speelweek 17 t/m 23 november

Deze week in De Fabriek. Landelijke première: Bardo – a Chronicle of a Handful of Truths, The Lost King, All That Breathes, Vortex, Rimini. In The Lost King zien we hoe een altijd ongeziene vrouw het opneemt tegen talloze geschiedeniskenners om het graf van Richard III. Vortex is een aangrijpend relaas van dementie van een van de hedendaagse cinema’s grootse provocateurs.

Bardo, False Chronicles of a Handful of Truths is de nieuwe, deels autobiografische film van de Mexicaanse, dubbele Oscarwinnaar die ons eerder Birdman en The Revenant bracht.
In Rimini zien we het verval van de ooit succesvolle popster Richie Bravo die nu concerten aan gepensioneerden geeft in louche hotels.
De innemende documentaire All That Breathes neemt ons mee naar New Delhi waar twee broers roofvogels verzorgen. Een dubbele prijswinnaar op de filmfestivals van Sundance en Cannes.
Op zaterdag 19 november hebben we de FilmFanDag waarin onze FilmFans kunnen kiezen uit drie mooie voorpremières. Benieuwd? Word zelf ook FilmFan en je bent er zaterdag al bij!

 BARDO, A CHRONICLE OF A HANDFUL OF TRUTHS gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 18 november 21.00, zondag 20 november 16.50, dinsdag 22 november 19.50

https://www.de-fabriek.nl/films/1065-bardo+false+chronicle+of+a+handful+of+truths.html

Van de regisseur van Biutiful, Birdman en The Revenant. Een Mexicaanse journalist en documentairemaker uit Los Angeles keert, nadat hij een internationale prijs heeft gewonnen, noodgedwongen terug naar zijn geboorteland, De waanzin van zijn herinneringen en angsten dringen door in zijn dagelijks leven. Hij worstelt met universele en tegelijk persoonlijke vragen over identiteit, succes, sterfelijkheid, de geschiedenis van Mexico en de diepgewortelde familieband die hij voelt met zijn vrouw en kinderen.

 THE LOST KING gaat in landelijke première op donderdag 17 november 20.00. Verder te zien op vrijdag 18 november 18.50, zaterdag 19 november 21.30, zondag 20 november 20.10, maandag 21 november 20.00, woensdag 23 november 15.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1034-the+lost+king.html

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Na het zien van Shakespeare’s ‘Richard III’, krijgt Philippa Langley compassie voor de barbaarse koning. Ze krijgt een visioen over waar de restanten van zijn lichaam zich zouden bevinden, onder een parkeerplaats in Leicester. Ze bijt zich vast in het onderzoek, wat leidt tot veel onbegrip in haar omgeving. Experts reageren sceptisch op haar ideeën, maar Philippa zet door en met succes.

 ALL THAT BREATHES gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 18 november 14.00, zaterdag 19 november 19.10, zondag 20 november 17.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1042-all+that+breathes.html

Een wonderschone documentaire over twee broers die roofvogels redden in New Delhi. Ze tonen hoe al het leven, van schimmels tot de mens, met elkaar verweven is. Ze begonnen twintig jaar geleden gewonde roofvogels te verzorgen, toen bleek dat het dierenziekenhuis alleen vegetarische vogels toeliet. Inmiddels delen zij hun huis met tientallen roofvogels.

 VORTEX gaat in landelijke première op donderdag 17 november 19.50. Verder te zien op zondag 20 november 19.50, dinsdag 22 november 20.00, woensdag 23 november 14.50

https://www.de-fabriek.nl/films/1033-vortex.html

De Vader schrijft aan een boek over de relatie tussen dromen en films; de Moeder, een gepensioneerde psychiater, is dementerend en verkeert in haar eigen wereld. En de Zoon komt op bezoek met het kleinkind, dat nog nauwelijks de taal machtig is. Vortex tekent de relatie van twee oudere mensen die nog steeds van elkaar houden, maar elkaar kwijtraken in het schemergebied van de dementie.

RIMINI gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 18 november 21.20, zaterdag 19 november 16.30, woensdag 23 november 20.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1032-rimini.html

Richie Bravo, ooit een succesvolle popster, leidt een losbandig bestaan in de Italiaanse badplaats Rimini. In een permanente staat van verdoving geeft hij concerten aan gepensioneerden in louche hotels, heeft hij tegen betaling seks met fans en weet hij zijn gokverslaving tussen de bedrijven door ook nog te onderhouden. Als zijn dochter op een dag met een eis om geld zijn leven terug instapt, komt zijn bijzondere leefstijl abrupt tot een einde.

 WEEKAGENDA OVERIGE TITELS 17 T/M 23 NOVEMBER

CLOSE

HET VERZWIJGEN

GOOD LUCK TO YOU, LEO GRANDE

MRS. HARRIS GOES TO PARIS

LAS BESTIAS

MOONAGE DAYDREAM

HOLY SPIDER

NARCOSIS

THE SON

KNOR & KONING WORST

UN BEAU MATIN

ZEE VAN TIJD

FISHERMAN’S FRIENDS: ONE AND ALL

—————–

Filmtheater De Fabriek

www.de-fabriek.nl

Jan Sijbrandsteeg 12

1502 BA Zaandam

Bezoek onze social mediapagina’s:

Facebook: https://www.facebook.com/filmtheater.defabriek

Twitter: https://twitter.com/fabriekzaandam

Instagram: https://www.instagram.com/defabriekzdam

Onze website is te vinden op: www.de-fabriek.nl

Bellen tijdens openingstijden kan naar: 075-6311993

Kaartverkoop kan online via www.de-fabriek.nl. Vanaf een half uur voor aanvang van de eerste film kunt uw kaartjes ook kopen bij de filmkassa, ook voor vertoningen op latere dagen.

—————–