Agenda Filmtheater De Fabriek 19 t/m 25 oktober

Deze week in De Fabriek. Landelijke premières: Killers of the Flower Moon, Geographies of Solitude, Zomervacht, Nyad. Specials: Cinekid in de herfstvakantie – Saïd & Anna (4+), Cinekid in de herfstvakantie – Klara’s gekke treinavontuur (6+), Cinekid in de herfstvakantie – Dancing Queen (8+), Cinekid in de herfstvakantie – Zeevonk (10+), Cinekid in de herfstvakantie – kinderactiviteit bij Klara’s gekke treinavontuur (6+).
Volgende week: Halloween FabrieksKlassieker – The Wicker Man 50thy Anniversary, Maand van de geschiedenis – De Zaanse industrie, Babel Cinema – City Dreamers met nagesprek.

Landelijke premières: Killers of the Flower Moon

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal neemt deze film ons mee naar het begin van de twintigste eeuw. De vondst van olie maakte de inheemse bevolking van de Osage Nation plotseling tot een van de rijkste volken ter wereld. Hun rijkdom trok onmiddellijk witte profiteurs aan die door manipulatie, afpersing en diefstal de Osage zo veel mogelijk geld afhandig maakten en ze daarna vermoordden. Een meeslepende misdaadsaga waarin echte liefde het pad kruist van laaghartig verraad. 
Meesterregisseur Martin Scorsese werkt voor deze film opnieuw samen met zijn favoriete acteurs Robert De Niro en Leonardo DiCaprio. Vanwege de duur van deze film (206 minuten) geldt een toeslag van € 2,50 voor reguliere bezoekers en € 0,50 voor FilmFans. In deze film zit een pauze!

Donderdag 19 oktober

Vrijdag 20 oktober

Zaterdag 21 oktober

Zondag 22 oktober

  Maandag 23 oktober

Dinsdag 24 oktober

Woensdag 25 oktober

Afbeelding Lily Gladstone, Robert De Niro, Leonardo DiCaprio in Killers of the Flower Moon