ZAANSTAD ON WHEELS rolstoelsporten voor iedereen

Tien weken lang diverse sporten uitproberen.

“Iedereen zou moeten kunnen sporten, of je nou versleten knieën hebt of een andere fysieke beperking waardoor je niet mee kan doen met het reguliere sportaanbod” aldus Frank Hooning initiator en medeorganisator van Zaanstad On Wheels.

Om heel Zaanstad kennis te laten maken met rolstoelsport heeft Frank contact opgenomen met Gemeente Zaanstad en Sportbedrijf Zaanstad, met als resultaat: ‘Zaanstad On Wheels’. Tien weken lang worden verschillende sportlessen verzorgd om kennis te maken met rolstoelsport. Aanbieders van rolstoelsport verzorgen onder andere lessen in: handbal, basketbal, tennis, softbal, dans en badminton.

Simon den Heeten verenigingsondersteuner van Sportbedrijf Zaanstad: “Wij organiseren Zaanstad On Wheels omdat wij willen dat iedereen in Zaanstad kan sporten en bewegen. Op de korte termijn is het ons doel om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met rolstoelsport, op de lange termijn willen we dat er in Zaanstad structureel rolstoelsport aanbod is.

Frank, zelf ervaren rolstoelsporter en sportdocent, is van mening dat rolstoelsport bij een vereniging net zo verweven moet zijn als jeugdsport. Hij zegt: “Bewegen is goed voor je, sporten zorgt voor een betere weerstand en je hebt er sociale en fysieke voordelen bij.” 

Geïnteresseerde sporters kunnen GRATIS deelnemen aan deze lessenreeks, graag wel vooraf aanmelden via verenigingsondersteuning@sportbedrijfzaanstad.nl. Gezien de ruimte en het beschikbare materiaal is het aantal deelnemers gelimiteerd.