WestZijdStory: Een ‘ver-Zaanste’ Romeo en Julia

Op 17 en 18 juni, tijdens amateurkunstmaand Iktoon de Zaanstreek, speelt de FluXus Musical Academy een ver-Zaanste, moderne versie van het beroemde verhaal van Romeo en Julia. Te zien als locatievoorstelling in én rondom de Verkadefabriek aan de Westzijde 168 in Zaandam. Met energieke zang, swingende choreografieën, pakkende spelscenes en live folkmuziek. Ook is er de unieke mogelijkheid om een bijpassend theaterdiner in JP 1886 te reserveren.

Onmogelijke liefde 

De WestZijdStory is, net als de originele Broadway-musical ‘the West Side Story’, een bewerking op het beroemde verhaal van Romeo en Julia, gaat over een eeuwenlange durende strijd tussen twee Zaanse families van de chique Oostzijde en de stoere Westzijde. De c.a. (ca.) 50 zang-, dans- en theaterleerlingen van alle leeftijden én muzikanten nemen je mee in het muzikale verhaal. Maan (de Maria van WestZijdStory) werkt als serveerster bij JP 1886. Daar ziet Toon (de Tony van de WestZijdStory) haar en wordt verliefd. Alleen er is één probleem: Toon’s vader is de eigenaar van het pand en is het niet eens met zijn zoons keuze. Als Toon zijn hart volgt, dreigt Toons vader de vergunning voor het restaurant in te trekken.

Musical Academy

De Musical Academy bestaat uit een groep talentvolle amateur zang-, dans- en theaterleerlingen in de leeftijd van 6 tot 60 jaar en is bekend van o.a. ‘Code Monet’, ‘Het Geheim van de Zaanstreek’ en ‘Pinokkio maar dan anders’. Tekst en regie van ‘WestZijdStory’ is gedaan door Majanka Fröhlich, zangcoaching door Daphne Groot, choreografie door Susanna Kranenburg i.s.m. DanZin, live muziek door Auke Broertjes, Jindra Hilhorst (Aura) o.l.v. Micha Sprenger.

 Iktoon de Zaanstreek

WestZijdStory is op zaterdag 17 juni te zien bij FluXus aan de Westzijde 168 om 17.00 en 21.00 uur, walking dinner om 19.00 uur. Op zondag 18 juni om 16.00 en 20.00 uur, walking dinner om 18.00 uur. Tickets (let op, laatste kaarten) zijn te koop via www.fluxus.nl. WestZijdStory is een van de evenementen in het kader van de jaarlijkse amateurkunstmaand ’Iktoon de Zaanstreek’. In de maand juni zijn er in heel Zaanstad tientallen activiteiten, zie www.fluxus.nl/agenda.

De WestZijdStory | Musical Academy – Agenda Zaanstreek (agenda-zaanstreek.nl)