Sponsoring voor MaakMee festival IFIKZ

Stichting Marketing Zaanstreek (SMZ) en Stichting Zaanse Industriecultuur (SZIC) zijn vandaag een sponsorovereenkomst voor het IFIKZ-festival aangegaan. De ondertekening vond plaats in het kantoor van Zaans.nl. Het sponsorbedrag is bedoeld om – via het IFIKZ-festival – het verhaal over het Zaanse industriële erfgoed bij een breed publiek beleefbaar te maken. 

 Het boeiende verhaal achter de Zaanse Industrie

Het Zaanse industriële erfgoed is een belangrijk onderdeel van het verhaal dat Marketing Zaanstreek naar verschillende doelgroepen toe vertelt. Het IFIKZ-festival biedt een unieke kans om het boeiende verhaal achter de Zaanse industrie op een verrassende manier te vertellen en te beleven. Christine Ravenhorst, de nieuwe festivalleider van IFIKZ, is enthousiast: “We willen het publiek de wereld van de Zaanse industrie laten ervaren. De combinatie van industrieel erfgoed en cultuur vind ik spannend en interessant. IFIKZ neemt je mee van de eeuwenoude traditie van Zaanse houtbouw tot aan de wereld van de maak-industrie.”

Waarom sponsoring door Marketing Zaanstreek?

Marketing Zaanstreek bestempelt IFIKZ als een beeldbepalend evenement. Wonen en werken bestaan in de Zaanstreek naast elkaar. Vanuit de historie, maar ook nu nog. Het is belangrijk dat IFIKZ dit verhaal vertelt en beleefbaar maakt.  Anneke Wijdogen-Vis, directeur van Marketing Zaanstreek, waardeert de inspanning van IFIKZ om het festival voor iedereen te maken: “Een festival dat voor kinderen gratis toegankelijk is, maakt het voor families aantrekkelijk om in de herfstvakantie een activiteit in de Zaanstreek te ondernemen. Ook de Buiten-Expositie over het thema ‘groots dromen bij de Zaanse Industrie” spreekt mij erg aan, omdat het jongeren op een mooie manier betrekt bij hun eigen omgeving. ”

IFIKZ in eerste weekend herfstvakantie 

IFIKZ vindt plaats op zaterdagmiddag 21 en zondagmiddag 22 oktober in Wormerveer, Zaandam Centrum en bij de Zaanse Schans. Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op www.ifikz.nl.