In de Hoge Hoed creatieve workshops bestaat 1 jaar

Op 1 februari vorig jaar begon ik met creatieve schilderworkshops onder de naam In de Hoge Hoed. Veel mensen deden enthousiast mee en de reacties waren zeer positief. Ik besloot daarom een eigen ruimte te huren en per 1 juni was atelier In de Hoge Hoed in Koog aan de Zaan een feit, een lichte, ruime werkplek in het oude Honig kantoor van De Bedrijvige Bij. Inmiddels geef ik hier ook schildercursussen en verzorg ik schilderworkshops voor bedrijfs-en teamuitjes. Alles met de achterliggende gedachte dat het creatieve proces en ontspannen bezig zijn net zo belangrijk zijn als het resultaat. Ruim 350 deelnemers pakten de kwast al op en creëerden hun eigen kunstwerk bij In de Hoge Hoed.

Na een carrière van ruim 25 jaar in media en marketing, heftige gebeurtenissen in de persoonlijke sfeer en m’n 50-ste verjaardag besloot ik het roer om te gooien en mijn droom van een creatief ondernemerschap werkelijkheid te laten worden. Ik schilder zelf al jaren en vind daar een enorme rust in. Als je schildert (of iets anders creatiefs doet) ben je even niet bezig met de dagelijkse drukte en wat er allemaal moet, van de buitenwereld en van jezelf. Je hebt volledige focus en je brein ontspant zich. Deze ontspanning speelt daarom een belangrijke rol in mijn workshops en cursussen.

Iedereen is creatief, daar ben ik van overtuigd. Natuurlijk heeft de één meer talent voor iets dan moeten anderen meer oefenen om iets te leren, maar creativiteit heeft iedereen in zich. Iedereen is bij mij daarom vrij zelf om  een onderwerp te kiezen. Er zijn veel voorbeelden ter inspiratie aanwezig. Ik help je bij het ontdekken van je talent en bij maken van een mooi schilderij. De workshops en cursussen zijn daarom geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Alle materialen staan al voor je klaar. Je hoeft zelf dus niets mee te nemen. Lekker relaxed creatief bezig zijn is waar het om gaat.

Voor het komende jaar staan er veel leuke dingen in de planning. Zo worden de schildercursussen verder uitgebreid, op 8 en 9 maart starten nieuwe series en er op 1 februari start een schildercursus voor kinderen. In de voorjaarsvakantie zijn er ouder-(klein-)kind schilderworkshops. De workshops blijven uiteraard heerlijk relaxed met een muziekje, een drankje en creativiteit. 29 en 30 april gaan we met de cursisten exposeren in het Weefhuis. Vanwege het 1-jarig bestaan geef ik een korting van 10% op alle workshopboekingen in februari met de code JARIG10. www.indehogehoed.nl