Gedichtenwedstrijd in het kader van de opening van de nieuwe Zaanbrug

Inwoners kijken uit naar nieuwe Zaanbrug: "Tijdelijke brug staat ...

Eindelijk is het dan zover: In 2024 wordt de nieuwe Zaanbrug officieel geopend!
Ter ere van dit feit houden de historische verenigingen van Oostknollendam (SHOK) , Wormer (HGW) en Wormerveer (HVW) op 13 april diverse presentaties in de Stoomhal te Wormer en in de Vermaning te Wormerveer. De Historische Vereniging Wormerveer organiseert bij die gelegenheid onder andere een gedichtenwedstrijd met als thema de Zaanbrug. De voorwaarden bij deze wedstrijd zijn:
– per persoon mag maximaal één gedicht ingezonden worden
– het gedicht mag niet eerder digitaal of schriftelijk gepubliceerd zijn geweest
– het gedicht moet aansluiten bij het thema Zaanbrug (belevenissen, gebeurtenissen, ergernissen)
– het gedicht moet passen op een halve A4
– elke Wormerlander en Zaankanter mag meedoen.

De gedichten kunnen tussen 1 februari en 15 maart 2024 ingezonden worden. De HVW ontvangt de deelnemende gedichten bij voorkeur digitaal via archivaris@hvwormerveer.nl onder vermelding van ‘Inzending gedichten Zaanbrug’.
Lukt dit niet, stuur het gedicht dan per post naar HVW, p/a Zaanweg 124, 1521 DS Wormerveer. 
Vergeet niet zowel in de e-mail als per post de contactgegevens bij te voegen. U kunt uw gedicht ook inleveren in het clubhuis van de HVW op de openingstijden: dinsdag- en vrijdagmiddag tussen 13.30-16.00 uur. De ingang is aan de Steijnstraat naast nummer 2.

De jury nomineert in totaal 8 gedichten. De genomineerden wordt gevraagd hun gedicht tijdens de opening van de tentoonstelling Zaanbrug in de Vermaning op 13 april 2024 voor te dragen.
De 1e prijs is een print van het winnende gedicht op een postkaart. De kaart wordt aan elke bezoeker van de tentoonstellingen in de Stoomhal en de Vermaning uitgereikt.
De genomineerde gedichten worden geplaatst op de websites van het Historisch Genootschap Wormer, de Historische Vereniging Wormerveer en de Stichting Historisch Oost-Knollendam en op de Facebookpagina’s Wormerveer en Wormerveerders en Je bent een Wormerlander als.

 Foto: Provincie Noord-Holland