Fotowedstrijd: Welk gebouw in Zaanstad vind jij het allermooist ?

Dit jaar viert de gemeente Zaanstad haar 50-jarig bestaan, en Babel, het Zaans architectuurplatform, viert dit mee met een reeks activiteiten en een groots Babel-festival in oktober.

We zijn benieuwd naar welk gebouw de Zaankanters het meest bewonderen. Denk daarbij niet alleen aan de iconische Zaans-groene huizen, maar ook aan moderne architectonische parels, kantoor- en schoolgebouwen. Of het nu oud of nieuw is, groot of klein, de keuze is aan jou.

Stuur ons een zelfgemaakte foto van jouw favoriete gebouw, vergezeld van een beschrijving van maximaal 60 woorden waarom juist dit gebouw jouw hart heeft gestolen. Zorg ervoor dat de foto ook iets van de omgeving van het gebouw laat zien, want architectuur staat nooit op zichzelf.

Kun je niet kiezen? Geen probleem, je mag gerust meer dan één gebouw insturen.

Je hebt tot en met 31 mei de tijd om je foto met toelichting in te sturen op onze website. Houd er rekening mee dat Babel en de pers jouw foto vrij kunnen gebruiken, met vermelding van jouw naam.

Daarna zal een jury bestaande uit een architect, een stedenbouwkundige en een fotograaf beoordelen welke maximaal 25 foto’s doorgaan naar de volgende ronde. Vanaf 15 juni zullen deze foto’s op onze website worden gepubliceerd, waarna alle Zaankanters op onze website hun stem kunnen uitbrengen.

Tijdens het Babel-festival op 5 oktober zullen we bekendmaken welke foto de meeste stemmen heeft gekregen, en daarvoor stellen we een prijs beschikbaar.