FluXus roept amateurkunstenaars op voor iktoon 2023

In juni 2023 wordt heel Nederland het podium voor amateurkunstenaars met de landelijke campagne ‘iktoon’. In de Zaanstreek wordt ‘iktoon’ geïnitieerd door FluXus, centrum van de kunsten Zaanstad. Onder de noemer ‘iktoondeZaanstreek’ laat FluXus graag zien hoe creatief en actief amateurkunstenaars in onze streek zijn. Zaanse (verenigingen voor) amateurkunstenaars met activiteiten in juni worden opgeroepen zich aan te melden.

Heb jij als amateurkunstenaar, vereniging of school een presentatie, expositie, optreden of activiteit in de maand juni? Geef het door via amateurkunst@fluxus.nl. FluXus neemt de activiteit graag mee in de promotie en agenda van ‘iktoondeZaanstreek’.

De WestZijdStory en Muziek op de Gracht

Een aantal van de highlights tijdens de iktoon-maand zijn al bekend. Op 17 en 18 juni speelt de Musical Academy de locatievoorstelling ‘de WestZijdStory’. De voorstelling wordt uitgevoerd en mogelijk gemaakt door veel Zaans amateurkunsttalent: van de kostuummakers, de muzikanten tot de dansers en spelers. Deze hedendaagse bewerking van de iconische Broadwaymusical ‘The WestSideStory’ gaat over een eeuwenlange durende strijd tussen twee Zaanse families van de Oostzijde en de Westzijde. De ruim 50 amateurkunstenaars nemen je mee langs een aantal bijzondere plekken binnen en buiten de Verkadefabriek. Je leest er meer over in de agenda op fluxus.nl

Ook ‘Muziek op de Gracht’ zal weer plaatsvinden tijdens iktoon. Ieder jaar organiseert Soli Zaandam dit succesvolle evenement waar de HaFabra van zich laat horen. Ook dit jaar zijn de Zaanse orkesten weer aanwezig op 24 juni in de muziekkoepel op de Gedempte Gracht in Zaandam.

Iktoon vorig jaar

De afgelopen jaren toonden tal van Zaanse amateurkunstenaars zich in de maand juni. Vorig jaar sloot de amateurkunstmaand af met de drukbezochte, mini-opera ‘De Zaanmeermin’ in samenwerking met De Bullekerk en uitgevoerd door ruim 50 jong Zaans amateurkunsttalent.

Iedereen met een mooi idee, die zichzelf wil tonen in juni, kan contact opnemen. FluXus ondersteunt graag, om zo het project zo goed mogelijk te laten zien tijdens iktoondeZaanstreek.