Zaans Poppanel

Datum/Tijd
zo 28-01-2024
15:30 uur

Locatie
Podium De Flux
Hemkade 48
1506 PS Zaandam

Categorieën Geen Categorieën


28JAN15:30 – 18:00HET ZAANSE POPPANELPodium DE FLUXGRATIS ENTREE

 

Vervolg op de succesvolle eerste editie van het Zaans Poppanel in DE FLUX! Zondagavond 28 januari komen de drie doorgewinterde Zaanse muzikanten Reniet Vrieze, Jeroen Booy en Ruben Hoeke een vervolg geven in DE FLUX om hun ervaringen binnen de Zaanse- en Nederlandse muziekscene te delen. Want er viel nog veel meer te vertellen.

Samen hebben zij meer dan 120 jaar ervaring in de muziekscene – en vormen ze deze avond het Zaans Poppanel – waarbij ze alle ins en outs m.b.t. de Zaanse- en Nederlandse muziekscene delen met een ieder die van hen wilt leren, ongeacht genre. Host Linda Willemszoon praat mee met de inhoudelijke kennis over de Zaanse popcultuur. Zij zal het gesprek leiden met de blik op de toekomst en wat er nodig is voor een levendige popcultuur en wat voor lessen we kunnen leren van de Zaanse muzikanten. Thema’s die deze avond onder andere aan bod komen:

Hoe krijg ik mijn band muzikaal gezien op een hoger niveau?
Hoe zorg ik ervoor ik als artiest opval bij programmeurs, radio, tv en festivals?
We hebben een demo opgenomen. Wat nu!?
Wat is de tegenwoordig de rol van een platenmaatschappij?
Social media; waarom is het belangrijk?
We zijn klaar om het podium op te gaan, maar hoe regel ik optredens?
Hoe creëren we samen een gezonde Zaanse Popcultuur?
Als artiest investeren: wat is een slimme aanpak?
Repeteren; hoe de ik dat effectief?
Contracten, verloningen, distributiedeals; hoe regelen we dat?
Buma Stemra en SENA; wat doen die voor ons?
Kan ik als beginnend artiest aanspraak maken op subsidie en of sponsoring?

Reniet Vrieze
Reniet Vrieze toerde in de jaren negentig door Europa als zanger/gitarist van The Pilgrims. Hij bracht tientallen platen uit en was met zijn band veelvuldig te gast op festivals alsmede op radio en tv. Daarnaast organiseerde hij jamsessies waar hij o.a. een jonge Ruben Hoeke op sleeptouw nam. Tegenwoordig geeft Reniet zangcursussen, bandcoaching, beheert zijn eigen RAW-oefenruimte in Zaandijk, brengt platen uit en is een grote stimulans voor leergierige muzikanten.

Jeroen Booy
Drummer Jeroen Booy scoorde op zeer jonge leeftijd zijn eerste successen met ‘Roberto Jacketti & the Scooters’, gevolgd door nog grotere successen met een van Nederlandse meest invloedrijke bands; ‘The Scene’. Rock Werchter, Pinkpop, Ahoy, Ziggo Dome, buitenland, tv, radio; Jeroen heeft het allemaal gedaan. Tegenwoordig speelt hij in zijn eigen band ‘Rauw & Teder’, heeft een eigen opnamestudio, rijdt artiesten door het land, begeleid jonge talenten en heeft zijn eigen PA-verhuurbedrijf.

Ruben Hoeke
Gitarist Ruben Hoeke uit Krommenie kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland, speelde op festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao, bracht een tiental albums uit en betrad het podium met talloze nationale- en internationale topmuzikanten. Diverse media omschrijven Ruben als een ‘stergitarist van wereldklasse’ en ‘een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen’.

Gratis entree!
De entree is gratis dus wees welkom! Er zijn wel maar een beperkt aantal zitplaatsen, dus wees op tijd als je daar gebruik van wilt maken. Uiteraard zijn er wel voldoende staanplaatsen.