Stiltewandeling in Het Twiske

Datum/Tijd
zo 29-10-2023
10:00 uur

Locatie
Sporthal Oostzaan
Twiskeweg 107
1511 BW Oostzaan

Categorie├źn


In ons hectische bestaan is steeds meer behoefte aan rust. Een beproefd concept hiervoor is de natuur in gaan, maar hoe zorg je ervoor dat je gedachten niet met je aan de haal gaan? Op de dag van de stilte, zondag 29 oktober, verzorgt IVN-gids Pieter Hottentot een excursie stiltebeleving in de natuur van het Twiske. 
Genoeg rustmomenten tijdens de excursie.
Genoeg rustmomenten tijdens de excursie. (Foto: Pauli van Oort)
 

Hij start om 10.00 uur bij de sporthal in Oostzaan. Tijdens de wandeling staat hij regelmatig stil bij een boom, gewoon om te aanschouwen en de mystieke betekenis die onze voorouders hieraan gaven te ervaren. Ook is er zesmaal een pauze om de vijf (!) seizoenen en de daaraan gekoppelde elementen te benoemen, ondersteund door een eenvoudige qigong-oefening. De zesde pauze is voor het nuttigen van eventueel meegebrachte etenswaar en drinken. 

Voor een optimale beleving van de natuur gaan de deelnemers gedurende de wandeling bewust gebruikmaken van hun zintuigen. Het is dan ook geen traditionele excursie in de natuur met veel weetjes, maar een beleving om op eigen kracht de natuur te ervaren.

Aanmelden: pieterhottentot@Icloud.com. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom om educatiemateriaal voor IVN Twiske aan te schaffen