Samen wandelen door groen Krommenie

Datum/Tijd
di 11-06-2024
10:00 uur

Locatie
Evean Rosariumhorst
Rosariumpark 2
1561 TV Krommenie

Categorieën


Vanaf 6 juni start Gezond Natuur Wandelen (GNW) ook in Krommenie met gezamenlijke wekelijkse wandelingen in het groen.
Leuk om buurtgenoten en het groen in je omgeving beter te leren kennen. Op 6 juni wordt de wekelijkse ‘Gezond Natuur Wandelen in
Balans wandeling’ om 10.00 uur feestelijk afgetrapt in Krommenie.
Na afloop van de wandeling is er in buurtcentrum De Pelikaan gelegenheid om koffie of thee te drinken met wat lekkers erbij. Vanuit Gezond Natuur Wandelen wordt er getrakteerd deze eerste keer. Iedereen die heeft meegewandeld is welkom.
Ook wordt er na de koffie verdere informatie gegeven over de wekelijkse wandelingen die in Krommenie worden organiseren.
Natuur- en beweegmomentjes 
Gezond Natuur Wandelen brengt op meer dan 100 locaties door heel het land buurtgenoten samen met een gratis wekelijks uurtje wandelen in een rustig tempo. Altijd in de natuur of het groen van de stad. Dat zorgt voor mooie ontmoetingen, met elkaar én met de natuur. Een vast onderdeel van de wandelingen is het ‘natuurmomentje’. Deze natuurmomentjes worden verzorgd door vrijwilligers.
“In deze tijd staan we bijvoorbeeld stil bij bomen en planten die in bloei komen”, vertelt wandelbegeleider Corrie. “Vooral tijdens de lente is er ontzettend veel moois te zien buiten!”. 
In Krommenie worden aan de natuurmomenten ook beweegmomenten toegevoegd.
Gemeente Zaanstad zet zich in om de bewoners in beweging te krijgen en zo (op termijn) het aantal valincidenten en de daaraan verbonden zorgkosten te verminderen. 
Op dinsdag 11 juni is er ook een kortere wandeling voor mensen die het rustig-aan willen doen. Start is om 10.00 uur vanaf Verpleeghuis Rosariumhorst, Rosariumpark 2. Voor meer informatie: mail Jacob Spaander: jacobspaander@gezondnatuurwandelen.nl.