Roots aan de Zaan | Blowzabella

Datum/Tijd
za 21-01-2023
20:00 uur

Locatie
FluXus Muziekschool Pasveerzaal
Westzijde 148
1506 EK Zaandam

Categorieën


Kort voor corona alles lamlegde, op 8 februari 2020, speelde Blowzabella bij Roots aan de Zaan. Het was een uitverkocht concert, dat – als het destijds Roots’ laatste concert ooit zou zijn geweest – uiteindelijk toch een hele fraaie kers op de spreekwoordelijke taart was. Op zaterdag 21 januari a.s. komen ze terug.

New Folk Sounds omschreef Blowzabella, als volgt: “Hun moeilijk te imiteren, op bourdons aangespannen klankmuur, waarbij ze hun sublieme aanvoelen van melodie en hun ritmische expertise steeds weer overtreffen, maakt van hen tot één van die groepen die, misschien nog meer voor andere muzikanten dan voor het eigenlijke publiek, als waarmerk en inspiratiebron beschouwd worden. Brass die vaak het ritme vastklit, waarrond draailier, trekzak en viool patronen weven die je alle hoeken van het muzikale universum laat horen, soms in de richting van de jazz, vormen het gewaarborgde basisrecept”.

Een unieke band met een rijk instrumentarium; Blowzabella heeft in haar bestaan vele bezettingswisselingen gekend. De huidige leden zijn niet de minsten: Andy Cutting (accordeon), Jo Freya (clarinet, saxofoon, zang), Paul James (doedelzak, saxofoon, zang), Dave Shepherd (viool), Barn Stradling (basgitaar) en Jon Swayne (doedelzak, saxofoon).

New Folk Sounds vervolgt aldus: “Hun interne positieve spirit beurt je onweerstaanbaar op, en laat elke dansweerstand wegsmelten. Voor hun aanstekelijke brede glimlach tijdens het spelen moet je hen (spijtig genoeg) wel opzoeken tijdens een concert”. Niks spijtig, want Blowzabella komt gewoon nogmaals naar Nederland.

Kaartjes kosten 25 Euro (leden betalen 18 Euro) te reserveren via rootsaandezaan@gmail.com. Aanvang die 21e januari is 20:00, de zaal gaat een halfuur vantevoren open. De locatie is de Pasveerzaal van FluXus aan de Westzijde 148 te Zaandam.

: Photo Andrew Hobbs Photography