Orgelconcert André van Vliet

Datum/Tijd
vr 08-10-2021
20:00 uur

Locatie
Grote Kerk Westzaan
Kerkbuurt 37
1551 AB Westzaan

Categorieën


De mooie tonen van het Flaes & Brünjes orgel zijn op 8 oktober weer te horen tijdens een orgelconcert. Die avond zal de bekende organist André van Vliet een gevarieerd programma ten gehore brengen.
André van Vliet is geboren te Benschop op 18 augustus 1969. Op 9-jarige leeftijd begeleidde hij voor het eerst de gemeentezang in zijn geboorteplaats. André ontving orgelonderricht van de bekende organisten Gijsbert Lekkerkerker en Herman van Vliet. Hij studeerde op het conservatorium van Utrecht bij Nico van de Hoeven, Jan Welmers en Jan Raas. Deze studie rondde hij In 1991 met goed gevolg af. 
Naast het geven van orgelconcerten door het hele land is André zeer actief op het gebied van koorbegeleiding, zowel op orgel als op piano. Zijn activiteiten zijn niet gebonden aan de landsgrenzen. Zo maakte André concertreizen naar onder meer Canada, Amerika, Hongarije, Roemenië en Duitsl and. André, een breed georiënteerde musicus, die zijn vak met liefde en enthousiasme beoefent en graag nieuwe muzikale wegen verkent. Het concert begint om 20.00 uur. De kerk is vanaf 19.30 uur geopend. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte ten bate van het orgelfonds.