Opening expositie ‘De Zaanse Connectie’

Datum/Tijd
za 14-01-2023
14:30 uur

Locatie
Artzaanstad Kunstcentrum Zaanstad
Grote Hulzen 11
1505 RH Zaandam

Categorieën


Zaterdag 14 januari opent Artzaanstad de expositie ‘De Zaanse Connectie’ met live muziek en ambachtelijke proeverij van Zaanse producten.

‘De Zaanse Connectie’ geeft 6 steengoede kunstenaars van eigen bodem een podium voor hun nieuwste werk: Sabin Kech, Jarik Jongman, Peter de Lange, Aron Kroes, Ed Oosterhoorn en Studio Uiterwaal Kroes. Ieder van deze kunstenaars heeft een compleet eigen stijl.
Tijdens uw bezoek aan de expositie op 14 januari, kunt u tijdens de feestelijke opening genieten van Zaanse ambachtelijke producten zoals warme kaaskroketjes met eigenzinnige Zaanse Sambal van Ministry of Spicy Business, of koffie van lokale onderneming Zuivere Koffie, die hun koffiebonen branden in de Zaanse gevangenis.

Uiteenlopende kunstenaars
Studio Uiterwaal Kroes: kunst van kunstenaarsduo Aron Kroes en Merette Uiterwaal, waar minimalistische zwart/wit fotografie van Merette en een grove kleurrijke verftoets van Aron worden gecombineerd

Jarik Jongman: maakt krachtige gelaagde kunst met olieverf, met accent op architectonische en politieke onderwerpen

Ed Oosterhoorn: kenmerkt zich door schilderkunst van strakke, geometrische vormen met diepte en dynamiek

Sabin Kech: werkt veel met wol, garen en textiel, waarvan ze geweven kunst maakt over onorthodoxe thema’s

Peter de Lange: maakt kunst van zowel acryl- als olieverf, dat een raadsel in zich bergt

Aron Kroes: maakt groot werk, vaak geabstraheerde portretten, met dikke lagen acrylverf in rijke kleuren

Nog meer Zaans

‘Zaans’ is de rode draad in deze expositie, een thema dat Artzaanstad als stichting doortrekt in haar samenwerkingen met o.a. lokale onderwijs- en cultuurinstellingen. Zo zullen er vanaf 19 januari, in samenwerking met FluXus, 35 kinderen van het St. Michaël College in Zaandam een zelfportret ophangen in deze expositieruimte. Daarnaast zijn er meubels van gerecycled materiaal te bewonderen, die zijn ontworpen door studenten van 3 verschillende scholen uit de Zaanstreek, als deel van de lokale Circular Challenge van de Green Business Club.

Aanvang zaterdag 14 januari: 14:30uur

Officiële opening door directeur Marc Aijtink: 15:00uur

Voor meer informatie omtrent de expositie of de opening kunt u terecht bij https://artzaanstad.nl/content/de-zaanse-connectie-2023/