Ontdek Ultimate Frisbee op het Hembrug – FrisBi-nd Open-training

Datum/Tijd
vr 07-06-2024
16:15 - 17:30 uur

Locatie
BIND ruimte voor creatieviteit
Hembrugterrein, Middenweg 107
1505 RK Zaandam

Categorie├źn


Elke vrijdag is het feest op het Hembrugterrein in Zaandam! Bij de open frisbee-trainingen ben je welkom om je te begeven in de sportieve wereld van Ultimate Frisbee. Of je nu een doorgewinterde pro bent of nog nooit een frisbee hebt vastgehouden, deze trainingen zijn geschikt voor iedereen (vanaf 8 jaar).

 Wat kun je verwachten?

De trainingen richten zich op het aanleren en verbeteren van verschillende worpen, zoals de side-arm, backhand en overhead. Naast de techniek van het werpen, is er ook veel aandacht voor speltechniek en strategie. De nadruk ligt niet alleen op de fysieke vaardigheden, maar ook op de tactische aspecten van de sport.

Wat is Ultimate Frisbee?

Ultimate Frisbee is een dynamische en inclusieve teamsport waarin fair play en sportiviteit centraal staan. De sport wordt gespeeld met twee teams die elk proberen te scoren door de frisbee in de endzone van de tegenpartij te vangen. Eenmaal in schijfbezit mag een speler niet meer lopen totdat er is overgespeeld naar een teamgenoot. Dit vereist snelle passes en goed teamwork, terwijl teamgenoten door het veld rennen om zich vrij te spelen.

De sport kent varianten op zowel gras (7 tegen 7) als op zand (5 tegen 5), wat zorgt voor afwisseling en nieuwe uitdagingen. In Nederland zijn er nationale competities en internationale toernooien waarin teams hun vaardigheden met elkaar kunnen meten.

Doe mee!

Deelnemen aan de trainingen op het Hembrugterrein is gratis. Dit is een geweldige manier om een nieuwe sport te ontdekken, nieuwe mensen te ontmoeten en fit te blijven. Dus pak je sportschoenen, trek comfortabele kleding aan en kom vrijdag naar het Hembrugterrein. Mis deze kans niet om Ultimate Frisbee zelf te ervaren en misschien wel je nieuwe favoriete sport te ontdekken!

Praktische informatie:

Locatie: Hembrugterrein, Zaandam

Tijd: Vrijdag, 16:15 (verzamelen bij Bind, middenweg 107)  tot 17:30

Deelname: Gratis

            Leeftijd: Vanaf 8 jaar

            Meenemen: Sportkleding en -schoenen, waterfles

Meer info : www.FrisBi-nd.nl hoi@Frisbi-nd.nl

Kom langs en ontdek het plezier van Ultimate! Iedereen is welkom, van jong tot oud, van beginner tot gevorderde. Tot ziens op het veld!

Agenda:

vrijdag 31 mei

FrisBi-nd Open-training – vrijdag 31 mei  16:15 pm – 17:30 pm
hembrugterrein, middenweg 107, Zaandam

vrijdag 07 juni

FrisBi-nd Open-training – vrijdag 07 juni  16:15 pm – 17:30 pm
hembrugterrein, middenweg 107, Zaandam

vrijdag 14 juni

FrisBi-nd Beach op de Burcht clinic – vrijdag 14 juni  16:00 pm – 18:00 pm
Burcht, 1501 CT Zaandam