Nederlied Ensemble – Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben

Datum/Tijd
zo 11-02-2024
15:00 uur

Locatie
Dorpshuis De Kwaker
J.J. Allanstraat 127
1551 RC Westzaan

Categorieën


Kan popart zijn
 
“Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben” door het Nederlied Ensemble uit Amsterdam op zondag 11 februari om 15.00u in theater Dorpshuis De Kwaker in Westzaan.
Na het grote succes van haar programma “Liedjes die niet mochten” komt het Nederlied Ensemble met een verrassend nieuw programma over de mooiste liedjes van grootheden die we niet mogen vergeten.
Liedjes die ontroeren, blij maken, je aan het lachen krijgen of troost bieden komen over het voetlicht. Denk aan Ramses Shaffy, Wim Sonneveld, Paul van Vliet, Jules de Corte, Jasperina de Jong, Robert Long, Adele Bloemendaal, Annie MG Schmidt, Jean Louis Pisuisse, Bram Vermeulen en vele anderen.
De liedjes komen voort uit de herinneringen van onder andere Youp van ‘t Hek, Freek de Jonge, Stef Bos, Ivo de Wijs, George Groot, Gerard Cox, Joke Bruis, Karin Bloemen, Jan Boerstoel en Jacques Klöters. Zij hebben allen een liedje ingebracht met een persoonlijk verhaal. Ook de zangers van het ensemble hebben hun liedjes met een persoonlijk verhaal gekozen. Zo is een ontroerend interessant liedjesprogramma ontstaan.
Met Mieke Bom, Kitty Kieftenbeld, Ingeborg Hairwassers, Bart Steenbeek, Evert de Vries en Marcel Klingeler. Piano: Paul Tijink, trompet: Marcel Klingeler, idee & regie: Evert de Vries.