Belevingswandeling Kerkepad Wormer als ‘lichtbrenger’ van komende lente

Datum/Tijd
za 03-02-2024
18:30 - 20:00 uur

Locatie
IJsclub Nova Zembla
Dorpsstraat 214 a
1531 HS Wormer

Categorieën


De Vrienden van het Kerkepad houden zaterdagavond 3 februari een belevingswandeling over het Kerkepad. Die start om 18.30 uur vanaf het clubhuis Nova Zembla, Dorpsstraat 214a te Wormer.

,,Het is de dag om het licht naar buiten te brengen,’’ aldus Sylvia van Essen, één van de ‘Vrienden’. ,,We vieren dat de dagen lengen en de lente nadert.’’

Ze vervolgt: ,,De weidevogels staan op het punt terug te keren naar hun broedgebieden, zo ook naar het Wormer- en Jisperveld én het gebied rondom het Kerkepad in het bijzonder. Wij willen nogmaals de beleving en de schoonheid van het Kerkepad onder de aandacht brengen.’’

Vogelpresentatie

Emma Fischer, medeorganisator: ,,Vlak voor de kerstvakantie hebben wij een vogelpresentatie aan het hek van de ijsbaan gemaakt. Op ruim 70 afbeeldingen staan vijftig (weide)vogelsoorten met een kenmerk omschreven. Dat is leerzaam voor iedereen maar in het bijzonder voor kinderen. Juist voor hen doen we 3 februari iets extra’s: een weidevogelspeurtocht.’’ De vragen voor de speurtocht zijn nu al te vinden op www.ijsbaanterrein.nl/vrienden-van-kerkepad/vragenlijst-speurtocht.

Muziek

De Vrienden van het Kerkepad willen wandelaars de donkerte laten ervaren en hen verrassen met licht. Daarnaast is er muziek van Ferry Heijne, zanger van De Kift, Damian Bosch & The Glass Outfit en het trio Wim Dam, Marieloes Koopman en Cas van het Hoff. Jos Kleij (alias G.W. Sok) dichter/performer en voormalig zanger van The Ex, draagt vogelgedichten voor. Allen komen uit Wormer of wonen er.

De belevingswandeling duurt tot 20:00 uur.