Grote Zaanse Geschiedenis Quiz

Datum/Tijd
wo 18-10-2023
19:30 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Vereniging Zaans Erfgoed, het Gemeentearchief Zaanstad en De Orkaan organiseren dit jaar voor de 8e keer de Grote Zaanse Geschiedenis Quiz, en wel op woensdagavond 18 oktober, 19.30 uur in de kleine zaal van het Zaantheater, Nicolaasstraat 3 in Zaandam.
Zoals elk jaar is het podium voor presentator/Orkaan-kracht Merel Kan, met naast zich de jury, gemeentearchivaris Frans Hoving. Zij staan borg voor een prettig portie humor.

Groot enthousiasme

Dit jaar was de quiz zodanig in trek bij teams, dat er om de laatste 3 plekken geloot moest worden.

Deze loting bleek funest voor de winnaars van vorig jaar: hun ploeg – de Dinsdagfietsvrienden – viel jammerlijk buiten de boot…
Er strijden dus twintig teams om de eer en een aantal prijzen, maar niet voordat zij de thuisronde hebben gespeeld. Daarvoor krijgen zij op vrijdagochtend 22 september een envelop met vragen in hun brievenbus, bezorgd door een aantal van de organisatoren. Deze thuisronde helpt de teamgeest en daagt hen uit een flink portie creativiteit in de opdrachten te leggen.

Kaartjes toeschouwers

Voor het publiek – dat op de avond zelf mee geniet met vragen, foto’s, inzendingen van de thuisronde en Zaanse wetenswaardigheden – zijn er via het Zaantheater kaartjes te koop voor slechts €5,-.
Samen met de goed op elkaar ingespeelde presentator en juryvoorzitter wordt het weer een mooie historische avond!

Aanvang woensdagavond 18 oktober: 19.30 uur.