Expositie MATERIALS II

Datum/Tijd
za 08-06-2024 - zo 14-07-2024
10:00 - 17:00 uur

Locatie
Artzaanstad Kunstuitleen- Galerie
Grote Hulzen 11
1505 RH Zaandam

Categorieën


‘Materials II’ is een vervolg op ‘Materials I’ van najaar 2021. In de expositie zie je wederom een spannende mix van kunstwerken uit verschillende disciplines waarin materiaal een hoofdrol heeft.

Zo tonen we opvallende en veelkleurige glasobjecten van Nienke Sikkema. Beeldhouwer Ralf Weber laat met zijn krachtige sculpturen van graniet een interessante interactie zien tussen materiaal en vorm. Van hem tonen we ook 3D geprinte wandobjecten. Een bijzonder onderdeel van “Materials II” zijn de fascinerende sculpturen van wol van kunstenaarsduo Dewi Vingerling en Edo Verhoeff. Hun werk combineert traditionele weeftechnieken met moderne multimedia-elementen. Van Jan Blank zijn er op basaltblokken lijkende lichtobjecten van raisin te bewonderen. Studio Mirte werkt met stof en maakt vrolijke wandobjecten die je zou willen aanraken. Danièle Knirim van ‘Hiervandaan’ maakt prachtige collages van mensen en vogels. Tenslotte: uit Zaanstad komt het van oorsprong Oekraïense Natura Ceramica waarvan we een aantal keramieken vazen en objecten laten zien.  

‘Materials II’ is een boeiende expositie die laat zien hoe acht hedendaagse kunstenaars op vernieuwende manieren met materialen werken. De tentoonstelling is van 8 juni tot en met 14 juli te zien bij Artzaanstad.