Zondagmiddag Concert Wormer | Balkan Ensemble Hora Mare

Datum/Tijd
zo 21-01-2024
14:30 uur

Locatie
Maria Magdalena kerk Wormer
Dorpsstraat 351
1531 HJ Wormer

Categorieën


 

Hora Mare is een Roemeens kwintet onder leiding van Mihai Scarlat en brengen lied en muziek uit de Balkan..

Het ensemble staat bekend om hun mooie en veelzijdige concerten waarin panfluit, zang, cimbaal, viool en accordeon centraal staan.  Ze brengen de muziek tot leven met hun energieke uitvoeringen en meeslepende interpretaties.

Mihai Scarlat, die bij Concerten Wormer geen onbekende is, leidt al jaren het ensemble met passie en vakmanschap en zorgt voor een perfecte harmonie tussen de verschillende instrumenten en stemmen.

Met deze unieke combinatie van instrumenten creëert Hora Mare een onvergetelijke muzikale ervaring. De panfluit, met zijn bekende warme klanken, voert je mee naar een andere wereld. De zang voegt een emotionele en expressieve dimensie toe aan de muziek. De cimbaal, viool en accordeon maken het geheel compleet met ritmische en melodische structuren.

Het repertoire van het ensemble omvat Roemeense volksmuziek, evenals salonmuziek, romances en composities die geïnspireerd zijn op de rijke muzikale tradities van het land.

Te horen zijn o.a  Sârba’s , Hora’s, Breaza en  geamparalele  in diverse maatsoorten.

Of je nu van traditionele volksmuziek houdt of gewoon wilt genieten van prachtige muziek uit de Balkan, het concert van Hora Mare is een absolute aanrader.

Zondagmiddag 21 januari

Maria Magdalenakerk Wormer, aanvang 14.30 u, 

kaarten €17,50 via www.concertenwormer.nl