11th edition of Lentekabinet in Het Twiske

Datum/Tijd
za 18-05-2024 - zo 19-05-2024
12:00 - 23:00 uur

Locatie
Het Twiske
De Noorderlaaik 1
1511 BX Oostzaan

Categorie├źn


 

Welkom bij de 11e editie van Lentekabinet, jouw grote voorjaarsavontuur en de stralende aftrap van weer een veelbelovend seizoen. Het jaarlijkse festival van Dekmantel strijkt neer net ten noorden van Amsterdam, op het weelderige terrein van Het Twiske. Het is een tweedaagse aangelegenheid waar je je kunt herenigen en opnieuw kunt verbinden: met muziek, met kunst, met de natuur en – door al het bovenstaande – met elkaar.

Er zou geen Lentekabinet zijn zonder de bloeiende scene van Amsterdam. Gepresenteerd in samenwerking met de meest opwindende crews en collectieven die er zijn, brengt onze muziekline-up wereldwijde koplopers en frisse lokale juweeltjes samen. Een dagje Lentekabinet kan je katapulteren van opzwepende house naar futuristische pop, van vlammende bas naar experimentele R&B, en vice versa. Het ene moment geniet je van een hartverwarmende liveshow, het andere moment laat je alle winterblues achter op de dansvloer.

Onze podia zijn er niet alleen voor de muziek. Bij Lentekabinet draait het om allround verkenning, met onder meer een uitgebreid cultureel programma voor beeldende kunst, performance, creatieve dialoog en nog veel meer. Van de artiesten die we platformen tot ons podium- en communicatieontwerp, het hele festival zet opkomend talent uit onze community in de schijnwerpers. Lees hier meer over het kunst- en cultuurprogramma van dit jaar.

Sinds onze eerste editie is Het Twiske de natuurlijke habitat van het Lentekabinet. De torenhoge bomen en schilderachtige weiden maken ons festival tot wat het is. We zetten ons in om het groen te houden: we stellen gratis draagbare asbakken ter beschikking, scheiden al ons afval, werken met een retoursysteem dat bekers van de grond houdt en plantten in het verleden perenbomen. Als u meer wilt weten over onze bredere inspanningen op het gebied van duurzaamheid, klik dan hier.

We willen dat het Lentekabinet een gastvrije en (sociaal) veiligere plek is, vrij van intimidatie voor iedereen – ongeacht je leeftijd, seksuele voorkeur, genderidentiteit, capaciteiten, etniciteit, religie of uiterlijk. Onze Code of Conduct beschrijft de verwachtingen die we hebben van onze bezoekers, gasten en crew en is hier te vinden. Op het festivalterrein faciliteren onze onafhankelijke adviseurs van Stichting Sexmatters een Team Sociale Veiligheid, ter ondersteuning van onze missie om iedereen zich veilig te laten voelen in Het Twiske.

Klaar om de zon weer binnen te laten? We kunnen niet wachten om je te zien in Het Twiske. ♥