De Fabriek begint 2023 met record aantal bezoekers

Terwijl bezoekers door Corona landelijk de weg nog terug moeten vinden naar de bioscoop, trekt filmtheater De Fabriek als een van de weinige meer bezoekers dan vóór de COVID-pandemie. Afgelopen januari verbrak het filmtheater zelfs zijn eigen record. Het meeste aantal bezoekers in één maand werd eerder gehaald in maart 2018, maar staat nu met 4.451 op naam van januari 2023.

Het huidige record overschrijdt met ruim 500 bezoekers maart 2018 toen er 4.009 reguliere bezoekers naar de zalen van De Fabriek trokken. Het succes is mede te danken aan populaire titels als Triangle of Sadness, De acht bergen en The Banshees of Insherin. Deze laatste film, van de Ierse regisseur Martin McDonagh, vormt een mooie parallel met de tot nu toe best bezochte maand, maart 2018. Toen trok McDonagh’s vorige film Three Billboards Outside Ebbing, Missouri volle zalen in De Fabriek. Ook specials als Film & Psychologie: Puinhoop en Holocaust Memorial Day: Between Mountains and Wars waren afgelopen maand uitverkocht. Naast het recordaantal reguliere bezoekers waren er in januari ook nog 500 extra bezoekers uit zaalverhuur en schoolvoorstellingen.

Directeur Katrien Lamers: “We zijn erg blij dat bezoekers hun weg terug weten te vinden naar De Fabriek, maar bovenal dat we ook veel nieuw publiek zien. Het is voor ons een bevestiging dat de renovatie van twee jaar geleden gewaardeerd wordt en dat de nieuwe zaal 3 echt een toevoeging is aan ons filmtheater. Niet alleen kunnen we succesvolle films vaker en langer vertonen, ook is er extra ruimte voor speciale voorstellingen en klassiekers. In januari hebben we door de grote vraag bijvoorbeeld extra vertoningen kunnen inlassen van de prachtige Pools-Franse trilogie Trois couleurs: Bleu, Blanc en Rouge.”

Filmtheater De Fabriek is een unicum in de Zaanstreek: drie mooie filmzalen gewijd aan de beste films van het moment, gelegen aan de prachtige Zaan. Al sinds zo’n 20 jaar is het uitgegroeid tot een van de belangrijkste culturele hotspots van Zaanstad. Te danken aan de sfeervolle locatie en sterke programmering.

Foto: Colin Farrell in the film THE BANSHEES OF INISHERIN. Photo by Jonathan Hession. Courtesy of Searchlight Pictures. © 2022 20th Century Studios All Rights Reserved.