Amateurkunstfestival Gluren bij de Buren Zaanstad opent aanmeldingen voor de Zomereditie op zondag 2 juli

Gluren bij de Buren, het amateurkunstfestival met optredens in tuinen verspreid over de stad, komt deze zomer voor derde keer naar Zaanstad. Op zondag 2 juli veranderen gazons en veranda’s voor één dag in podia, en de loungesets in tribunes. De organisatie zoekt vanaf nu naar hosts en acts, aanmelden kan tot en met zondag 14 mei via glurenbijdeburen.nl.

Landelijk zullen ruim 1000 tuinen, verspreid over 23 gemeenten, optredens hosten tijdens Gluren bij de Buren. Gluren bij de Buren verlaagt met het festival drempels voor ontmoetingen en biedt intieme podia aan de lokale creatievelingen. 

Programmamaker Chelsi Maas: “Gluren bij de Buren is een prachtig mooi evenement om te mogen organiseren, omdat het mensen over de hele stad met elkaar verbindt en alle vormen van podiumkunsten in de spotlights worden gezet. Het evenement wordt niet alleen georganiseerd door mij, maar echt samen met alle enthousiaste deelnemers krijgt het vorm. Dat maakt Gluren bij de Buren uniek en ieder jaar ook weer anders!”

Acts en tuinen gezocht

Acts van alle disciplines zijn welkom: jazz-trio’s, balletdansers, rappers of cabaretiers kunnen meedoen. Alle acts krijgen een passend podium toegewezen. De optredens duren maximaal 30 minuten en worden drie keer opgevoerd. Aanmelden kan via glurenbijdeburen.nl/aanmelden/act

Tuinen van alle soorten en maten kunnen meedoen: van postzegeltuintjes tot historische hofjes, en van Franse balkonnetjes tot royale dakterrassen. Hosts nodigen hun buren uit voor een culturele middag in hun tuin. Aanmelden kan via glurenbijdeburen.nl/aanmelden/locatie

Gluren bij de Buren is een initiatief van Stichting de Bühne en wordt georganiseerd in samenwerking met verschillende lokale partijen.