Agenda filmtheater De Fabriek speelweek 9 t/m 15 februari

In de komende speelweek in De Fabriek: Het Italiaanse Nostalgia over een man die na veertig jaar terugkeert naar de stad waar hij opgroeide, Napels. In de documentaire De Koninklijke Republiek aandacht voor een ondergeschoven kindje van het Koninklijk Concertgebouw Orkest: de slagwerk- en paukensectie.
Het Canadees-Franse Falcon Lake is gebaseerd op een graphic novel en weet de sfeer van een lange landerige zomervakantie perfect te vangen. Vanuit Iran mooi nieuws, want deze week werd de filmmaker Jafar Panahi vrijgelaten uit de gevangenis, en precies deze week is ook zijn nieuwste film No Bears te zien.

Drie mooie specials deze week: knutselen in de foyer, voor de vertoning van Kleine All gaan we deze keer van afvalmateriaal een raket knutselen in de kinderactiviteit van deze maand. Live vanuit Londen, genieten van opera met een glaasje prosseco, met The Royal Opera House: Il barbiere di Siviglia. En tot slot, het langverwachte en Oscargenomineerde The Whale is deze week alvast te zien in voorpremière.

 NOSTALGIA is te zien in landelijke première op donderdag 9 februari 20.00. Verder te zien op vrijdag 10 februari 18.40, zaterdag 11 februari 21.20, zondag 12 februari 20.00, maandag 13 februari 20.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1112-nostalgia.html

Wanneer zakenman Felice terugkeert naar zijn geboorteplaats Napels om zijn bejaarde moeder te bezoeken, herontdekt hij de stad gevuld met eigen regels en gewoontes, maar ook vol herinneringen die hem nog altijd achtervolgen. Ondanks dat de lokale priester hem op het hart drukt zijn verleden te laten rusten, zoekt Felice zijn jeugdvriend Oreste op, inmiddels een gevreesde maffiabaas.

 NO BEARS gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 10 februari 16.40, zaterdag 11 februari 19.00, zondag 12 februari 14.20

https://www.de-fabriek.nl/films/1114-no+bears.html

In parallelle liefdesverhalen krijgen twee stellen te maken met de sociale machtsstructuur waarin ze verkeren. Tegelijkertijd raakt regisseur Jafar Panahi ongewild betrokken bij een politieke rel in het dorp als hij wordt gevraagd een foto te delen van een koppel in een verboden relatie. Het drama escaleert en al snel wordt duidelijk hoe ogenschijnlijk onschuldige artistieke acties, extreme gevolgen kunnen hebben.

 DE KONINKLIJKE REPUBLIEK gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 10 februari 18.50, zondag 12 februari 17.10, woensdag 15 februari 15.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1126-de+koninklijke+republiek.html

De slagwerken paukensectie speelt een ondersteunende, maar absoluut onmisbare rol in het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Zij staan nooit in de schijnwerpers, het publiek weet soms niet eens dat ze er zijn. Maar in het 135-jarig bestaan van het orkest werden slechts 26 musici virtuoos genoeg geacht om deel uit te kunnen van dit team. Topdirigent Bernard Haitink noemde ze “De republiek van het slagwerk”. Een prachtig vormgegeven documentaire over vriendschap, vakmanschap en muziek.

 FALCON LAKE is te zien in landelijke première op donderdag 9 februari 20.10. Verder te zien op vrijdag 10 februari 16.20, zaterdag 11 februari 18.40

https://www.de-fabriek.nl/films/1113-falcon+lake.html

De 14-jarige Bastien reist met zijn jongere broertje en moeder naar een huisje aan een meer op het platteland van Quebec. Ze brengen er de vakantie door met het gezin van haar moeders beste vriendin. Bastien is onder de indruk van de 16-jarige dochter Chloé, die ongegeneerd humeurig is en zich het liefst onttrekt aan het toezicht van de volwassenen.

 THE WHALE is alvast te zien in voorpremière op zondag 12 februari 14.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1115-the+whale.html

Charlie leeft teruggetrokken en geeft Engelse les online. Hij heeft ernstig overgewicht en lijkt alles in zijn leven te zijn kwijt geraakt. Toch probeert Charlie, vol hoop, het contact met zijn zeventienjarige dochter Ellie te herstellen. Maar die neemt het hem kwalijk dat hij zijn gezin in de steek heeft gelaten. Langzaamaan ontdekken we hoe Charlie de man geworden is die we zien, en hoe hij hoopt toch een vader voor Ellie te kunnen zijn.

 THE ROYAL OPERA HOUSE: IL BARBIERE DI SIVIGLIA is eenmalig te zien op woensdag 15 februari 20.00

https://www.de-fabriek.nl/films/957-royal+opera+house+20222023+il+barbiere+di+siviglia.html

Als Rosina verliefd wordt op een mysterieuze jonge aanbidder, die zichzelf Lindoro noemt, heeft ze al haar vindingrijkheid nodig – en een beetje hulp van de barbier – om haar berekenende voogd, dokter Bartol, te slim af te zijn. Bereid u voor op hartverwarmende serenades, lachwekkende vermommingen en een sprookjesachtig einde dat telkens maar net niet komt. De vermakelijke en ondeugende opera buffa van Rossini. Live vanuit Londen te zien, met een gratis glaasje prosecco!

  KINDERACTIVITEIT BIJ KLEINE ALL vindt plaats op zondag 12 februari 13.00, aaneensluitend om 14.00 is de film te zien

https://www.de-fabriek.nl/films/1138-kleine+all+met+kinderactiviteit.html

In zijn zomervakantie wordt All (11) overgehaald om een menselijke antenne te zijn, omdat zijn oude buurman denkt dat er een enorme invasievloot vanuit de ruimte onderweg is. Maar wat ze vinden is niet bepaald een invasievloot. Wanneer de gammele antenneconstructie instort, wordt All maar ternauwernood gered door het buitenaardse meisje Britney.

 KINDERACTIVITEIT | ZONDAG 12 FEBRUARI | 13.00 UUR | € 2,50 (KINDERFILM € 7,00) Eens per maand, elke tweede zondag van de maand, wordt er voorafgaand aan die film een uur lang gezamenlijk geknutseld in de foyer van het filmtheater. Aanmelden voor de activiteit kan uiterlijk één dag van tevoren om 12.00 uur via: kinderfilm@de-fabriek.nl

 WEEKAGENDA OVERIGE TITELS 9 T/M 15 FEBRUARI

THE BANSHEES OF INISHERIN

LIVING

THE FABELMANS

DE ACHT BERGEN

RETURN TO DUST

ALL THE BEAUTY AND THE BLOODSHED

L’INNOCENT

BABYLON

TRIANGLE OF SADNESS

PRESQUE

KNOR & KONING WORST

BROKER

MASCOTTE

SNOW AND THE BEAR

—————–

Bezoek onze social mediapagina’s:

Facebook: https://www.facebook.com/filmtheater.defabriek

Twitter: https://twitter.com/fabriekzaandam

Instagram: https://www.instagram.com/defabriekzdam

Onze website is te vinden op: www.de-fabriek.nl

Bellen tijdens openingstijden kan naar: 075-6311993

Kaartverkoop kan online via www.de-fabriek.nl. Vanaf een half uur voor aanvang van de eerste film kunt uw kaartjes ook kopen bij de filmkassa, ook voor vertoningen op latere dagen.

—————–