Agenda filmtheater De Fabriek speelweek 8 t/m 14 december

Deze week in De Fabriek. Landelijke première: Armageddon, Call Jane. Special: Royal Ballet – De notenkraker, Cineville Speciaaltje – voorpremière Triangle of Sadness, Blind Ambition met wijnproeverij, Kinderactiviteit bij Yuku en de Himalayabloem.

In Armageddon Time, met rollen van Anne Hathaway en Anthony Hopkins, wordt de American Dream onder de loep genomen. Call Jane neemt ons mee naar de jaren zestig waarin een geheime groep vrouwen zwangere vrouwen in nood redden.

Verder gaan we meteen vol de kerstsferen in met The Royal Ballet die live vanuit Londen te zien zijn met De notenkraker. Hebben we een heerlijk Cineville Speciaaltje met een voorpremière van Gouden Palmwinnaar Triangle of Sadness, vele extra’s en een kapitein die je door de avond loodst.

ARMAGEDDON TIME gaat in landelijke première op donderdag 8 december 19.50. Verder te zien op vrijdag 9 december 19.10, zaterdag 10 december 21.30, zondag 11 december 20.10, maandag 12 december 19.50, dinsdag 13 december 19.50, woensdag 14 december 20.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1056-armageddon+time.html

Armageddon Time is een zeer persoonlijk coming-ofage-verhaal van de gerenommeerde filmmaker James Gray over de kracht van familiebanden en het najagen van de ‘American Dream’. De sterrencast van de film bestaat onder meer uit Anthony Hopkins, Anne Hathaway en Jeremy Strong.

CALL JANE gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 9 december 18.50, zaterdag 10 december 19.00, zondag 11 december 17.00, woensdag 14 december 15.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1057-call+jane.html

Joy, een huisvrouw in het Amerika van de jaren ’60, kijkt uit naar het krijgen van haar tweede kind. Maar haar roze wolk wordt overschaduwd door het nieuws dat deze zwangerschap haar eigen leven serieus in gevaar brengt. Omdat de reguliere doktoren haar niet willen helpen, wendt ze zich tot ‘The Janes’ een geheime groep vrouwen die onder leiding van de charismatische Virginia alles riskeert om vrouwen als Joy hun eigen keus te kunnen laten maken.

KINDERACTIVITEIT MET YUKU EN DE HIMALAYABLOEM vindt plaats op zondag 11 december 13.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1076-yuku+en+de+himalayabloem+met+kinderactiviteit.html

Muisje Yuku zingt en speelt van lied naar lied in dit levendige avontuur vol aanstekelijke muziek. Ze luistert liever naar de verhalen van haar oma dan klusjes te doen. Wanneer het einde van oma’s leven nadert zoekt Yuku voor haar naar de eeuwig lichtgevende Himalayabloem.

 KINDERACTIVITEIT | ZONDAG 11 DECEMBER | 13.00 UUR | € 2,50 (KINDERFILM € 6,25)

Eens per maand, elke tweede zondag van de maand, wordt er voorafgaand aan een kinderfilm een uur lang gezamenlijk geknutseld in de foyer van het filmtheater. De activiteit start om 13.00, de film aansluitend om 14.00. Kaartjes voor de film zijn te koop via de website. Aanmelden voor de activiteit kan tot één dag van tevoren via: kinderfilm@de-fabriek.nl

BLIND AMBITION MET WIJNPROEVERIJ vindt plaats op maandag 12 december 20.00 LET OP! UITVERKOCHT!

https://www.de-fabriek.nl/films/1073-blind+ambition+met+wijnproeverij.html

Van vluchtelingen tot top-sommeliers. Blind Ambition vertelt het ongelooflijke verhaal van vier mannen die de internationale wijnwereld op zijn kop zetten door als eerste team van Zimbabwe deel te nemen aan de World Blind Wine Tasting Championships, de Olympische Spelen van de wijnwereld. Winnaar van de Publieksprijs van het Tribeca Filmfestival.

THE ROYAL BALLET: DE NOTENKRAKER is live vanuit Londen te zien op donderdag 8 december 20.15

https://www.de-fabriek.nl/films/955-royal+opera+house+20222023+de+notenkraker.html

Een feestelijke traktatie voor het hele gezin. Beleef met Clara een bijzondere kerstavond, die een spannend avontuur wordt als iedereen slaapt. Geniet van de briljante partituur van Tsjaikovski, en zie Clara en haar betoverde Notenkraker vechten tegen de Muizenkoning en de Suikerboonfee en haar prins bezoeken. Deze geliefde productie blijft trouw aan de sfeer van de feestelijke balletklassieker, en combineert de opwinding van het sprookje met spectaculaire dans. In de pauze ontvangt u een gratis glaasje prosecco.

CINEVILLE SPECIAALTJE: VOORPREMIÈRE TRIANGLE OF SADNESS is te zien op zaterdag 10 december 21.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1068-cineville+speciaaltje+triangle+of+sadness.html

Carl en Yaya worden uitgenodigd voor een luxe cruise met aan boord een gezelschap rijke passagiers, o.a. een Russische oligarch, Britse wapenhandelaars en een eigenzinnige, alcoholische kapitein. Eerst lijkt het de perfecte Instagram-post, maar de cruise eindigt door een storm catastrofaal en het koppel strandt met miljardairs en een schoonmaakster op een onbewoond eiland. In een strijd om te overleven wordt de hiërarchie volledig op zijn kop gezet.

 WEEKAGENDA OVERIGE TITELS 8 T/M 14 DECEMBER

PLUS QUE JAMAIS

EMILY

ROSE

VORTEX

RIMINI

SHE SAID

CLOSE

SPUTUM

GOOD LUCK TO YOU, LEO GRANDE

R.M.N.

BONES AND ALL

KNOR & KONING WORST

THE SON

HOLY SPIDER

DREAMING WALLS

ALL THAT BREATHES

LAS BESTIAS

—————–

Bezoek onze social mediapagina’s:

Facebook: https://www.facebook.com/filmtheater.defabriek

Twitter: https://twitter.com/fabriekzaandam

Instagram: https://www.instagram.com/defabriekzdam

Onze website is te vinden op: www.de-fabriek.nl

Bellen tijdens openingstijden kan naar: 075-6311993

Kaartverkoop kan online via www.de-fabriek.nl. Vanaf een half uur voor aanvang van de eerste film kunt uw kaartjes ook kopen bij de filmkassa, ook voor vertoningen op latere dagen.

—————–