Agenda filmtheater De Fabriek speelweek 6 t/m 12 april

Deze week in De Fabriek. Landelijke première: Empire of Light, Sick of Myself, Kleinkinderen van De Oost, Revoir Paris. Special: Voorpremière – The Quiet Girl, The Royal Ballet: Assepoester. Volgende week: Music & Movie Night – Metallica – 72 Seasons Global Premiere.

 

 

EMPIRE OF LIGHT gaat in landelijke première op donderdag 6 april 19.50. Verder te zien op vrijdag 7 april 21.10, zaterdag 8 april 18.40, zondag 9 april 20.00, maandag 10 april 20.00, dinsdag 11 april 20.00, woensdag 12 april 19.50

https://www.de-fabriek.nl/films/1185-empire+of+light.html

Empire of Light speelt zich af in een Engelse badplaats in het begin van de jaren tachtig en is een krachtig en aangrijpend verhaal over menselijke connectie en de magie van cinema, geregisseerd door Oscarwinnaar Sam Mendes. In Empire of Light schittert een sterrencast, onder leiding van Oscarwinnaar Olivia Colman, BAFTA-winnaar Micheal Ward en Oscarwinnaar Colin Firth.

 SICK OF MYSELF gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 7 april 21.20, zaterdag 8 april 19.10, zondag 9 april 20.10, dinsdag 11 april 20.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1190-sick+of+myself.html

Millennials Signe en Thomas hebben een ongezonde, jaloerse en competitieve relatie. Soms stelen ze samen een dure fles wijn, of een designer meubelstuk voor de kick. Maar wanneer Thomas doorbreekt als kunstenaar en volop in de belangstelling staat, grijpt Signe alles aan om ook gezien te worden. Beginnend met relatief kleine leugens zoals een gefakete notenallergie gaat het van kwaad tot erger, alles om aandacht en sympathie te krijgen.

KLEINKINDEREN VAN DE OOST gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 7 april 17.00, zaterdag 8 april 19.00, woensdag 12 april 15.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1204-kleinkinderen+van+de+oost.html

Daan van Citters (30, filmmaker) en Joenoes Polnaya (32, acteur) raakten bevriend op de set van speelfilm De Oost. Samen reizen ze terug naar Indonesië, in de voetsporen van hun beider grootvaders, die namens Nederland vochten tegen de Indonesische onafhankelijkheid “aan de verkeerde kant van de geschiedenis”. Hun reis confronteert ze met complexiteit van “goed en fout”, intergenerationeel trauma en de blijvende impact van het koloniale verleden. Daan en Joenoes ontdekken hoe een vaak verzwegen geschiedenis hen heeft gevormd tot wie ze nu zijn. Wat betekent dit voor hun toekomst?

  REVOIR PARIS gaat in landelijke première op donderdag 6 april 20.10. Verder te zien op vrijdag 7 april 18.50, zaterdag 8 april 16.30, maandag 10 april 20.10, woensdag 12 april 15.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1191-revoir+paris.html

Drie maanden na het overleven van een terroristische aanslag op een Parijse bistro herinnert Mia zich slechts flarden van de gebeurtenissen. Ze besluit haar stappen van die noodlottige avond na te lopen in de hoop dat wanneer ze zich meer herinnert, ze haar leven weer op kan pakken.

VOORPREMIERE: THE QUIET GIRL is te zien op zondag 9 april 14.10

Ierland 1981. Met opnieuw een kind op komst, is er voor de jonge, introverte Cáit niet voldoende plek bij haar ouders. Ze wordt voor een zomer naar familie op het platteland gestuurd, waar ze liefdevol wordt opgevangen door tante Eibhlín, terwijl oom Seán meer moeite heeft met haar aanwezigheid. Langzamerhand ontdekt Cáit dat er ook in dit huis geheimen zijn. Toch bloeit ze open, maar aan elke zomer komt een einde. The Quiet Girl is dit jaar genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Internationale Film.

 THE ROYAL BALLET: ASSEPOESTER is te zien op woensdag 12 april 20.15

https://www.de-fabriek.nl/films/959-royal+opera+house+20222023+assepoester.html

Assepoester van choreograaf Frederick Ashton, oprichter van The Royal Ballet, bestaat dit seizoen 75 jaar. De première van het ballet in 1948, met in de hoofdrollen Moira Shearer en Michael Somes, werd met veel enthousiasme ontvangen. Na meer dan tien jaar afwezig te zijn geweest van het podium in The Royal Opera House, is de tijdloze bewerking van Ashton van het beroemde verhaal van Charles Perrault over het arme meisje dat rijk en gelukkig wordt, eindelijk weer terug. Het sterk ontwikkelde gevoel voor muzikaliteit van de choreograaf en de schoonheid van de superieure partituur van Prokofjev verheffen de kwaliteit tot ongekende hoogten. Inclusief een gratis glaasje prosecco tijdens de pauze!

 MUSIC & MOVIE NIGHT: METALLICA – 72 SEASONS – GLOBAL PREMIERE vindt plaats op donderdag 13 april 20.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1172-music+movie+night+metallica+72+seasons+global+premiere.html

Sluit je aan bij Metallica fans op donderdag 13 april voor een wereldwijde listening party op deze editie van de Music & Movie Night! Op deze avond ervaar je als eerste het nieuwe album van de band, 72 Seasons, in overweldigend surround sound, een dag vóór de release. Verder speelt speciaal voor deze avond Dauthuz, een begrip in de Death Metal wereld en de band van de bekende Zaanse songwriter Dennis Jak, vooraf aan de film een akoestische versie van een Metallica nummer. Na afloop in het café een uitgebreid optreden van de band in Café Fabriek.

 WEEKAGENDA OVERIGE TITELS 6 T/M 12 APRIL

Donderdag 06 april

Vrijdag 07 april

Zaterdag 08 april

Zondag 09 april

  Maandag 10 april

Dinsdag 11 april

Woensdag 12 april

Bezoek onze social mediapagina’s:

Facebook: https://www.facebook.com/filmtheater.defabriek

Twitter: https://twitter.com/fabriekzaandam

Instagram: https://www.instagram.com/defabriekzdam

Onze website is te vinden op: www.de-fabriek.nl

Bellen tijdens openingstijden kan naar: 075-6311993

Kaartverkoop kan online via www.de-fabriek.nl. Vanaf een half uur voor aanvang van de eerste film kunt uw kaartjes ook kopen bij de filmkassa, ook voor vertoningen op latere dagen.

—————–