Agenda filmtheater De Fabriek speelweek 5 t/m 11 januari

In landelijke première, de Franse feelgoodfilm Presque, in de traditie van Intouchables en Hors des normes, over twee vrienden die meer op elkaar lijken dan ze op het eerste gezicht dachten.

En nog een Franse film van een geheel andere orde, mysterieus, spannend en zinderend, Les cinq diables waarin een jong meisje via de geur van haar moeder tot de diepste herinneringen kan komen.

De maandelijkse kinderactiviteit gaat deze keer vooraf aan Ernest & Celestine, in de activiteit wordt een Celestine’s rugtasje gevuld voor het avontuur dat ze gaan beleven.

Met drie films blikken we deze week ook terug op de filmoogst van 2022. Uit de goeie films verkiezing van Cineville vertonen we nog eenmaal de jaarwinnaar Close, maar ook andere hoog geëindigde titels Everything Everywhere All At Once en Moonage Daydream.

PRESQUE gaat in landelijke première op donderdag 5 januari 20.10. Verder te zien op vrijdag 6 januari 21.40, zaterdag 7 januari 19.10, zondag 8 januari 14.20, maandag 9 januari 20.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1105-presque.html

Een ware feelgoodfilm die in de voetsporen treedt van Intouchables en Hors Normes. Igor heeft een lichamelijke beperking. Hij bezorgt biologische groenten, woont zelfstandig en is erg geïnteresseerd in filosofie. Door een ongeluk komt hij in contact met begrafenisondernemer Louis. Als Igor zich verstopt in de lijkwagen waarmee Louis naar Zuid-Frankrijk moet, volgt een bijzondere roadtrip.

LES CINQ DIABLES gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 6 januari 19.00, zaterdag 7 januari 21.20, zondag 8 januari 20.10, dinsdag 10 januari 20.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1088-les+cinq+diables.html

Vicky, een eigenzinnig meisje dat veel wordt gepest op school, heeft een magisch talent: ze heeft een buitengewoon reukvermogen en kan niet alleen elke geur die ze ruikt herkennen, maar ook reproduceren. Haar kamer staat vol glazen potjes waarin ze haar geurenverzameling bewaart. Het meest trots is ze op de potjes waarin ze, in het geheim, de geur van haar moeder heeft opgeslagen.

DE GOEIE FILMS VAN 2022: de beste films van het afgelopen jaar, nog een keer op het grote scherm

Het állerbeste van 2022, nog één keer op het witte doek. De finish van 2022 is bereikt en we kijken nog één keer achterom. Naar aanleiding van de goeie-films-verkiezing van Cineville vertoont een deel van de Cineville-theaters tussen 5 en 11 januari jullie favoriete films van het jaar op groot scherm. Tijd om één van die greatest hits in te halen of je lievelings voor de vijfde keer te zien! In de komende speelweek zie je in de Fabriek drie van de meest geliefde films van het afgelopen jaar.  

 DE GOEIE FILMS VAN 2022: EVERYTHING EVERYWHERE ALL AT ONCE is te zien op vrijdag 6 januari 21.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1118-de+goeie+films+van+2022+everything+everywhere+all+at+once.html

Evelyn heeft samen met haar man Waymond een onsuccesvolle wasserette, een rebellerende dochter en een belastingaangifte die maar niet lijkt te eindigen. Exact op het moment dat het allemaal te veel wordt, verscheurt het universum in een oneindig aantal universums en is Evelyn niet langer alleen een wasserettehouder, maar ook internationaal bekende filmster, kungfu-meester, chef-kok of misschien de held die iedereen al die tijd nodig had.

DE GOEIE FILMS VAN 2022: CLOSE is te zien op zaterdag 7 januari 19.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1117-de+goeie+films+van+2022+close.html

Leo en Remi, 13, zijn vrienden zo lang ze zich kunnen herinneren. De vriendschap is vrolijk, intens en ze zijn onafscheidelijk. Toch lijkt een ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenis genoeg om hen uit elkaar te drijven. Lukas Dhont maakt met Close een tedere en aangrijpende film over vriendschap en verantwoordelijkheid en won de prestigieuze Grand Prix van het Film Festival Cannes 2022.

DE GOEIE FILMS VAN 2022: MOONAGE DAYDREAM is te zien op zondag 8 januari 16.50

https://www.de-fabriek.nl/films/1116-de+goeie+films+van+2022+moonage+daydream.html

Deze meeslepende muziekdocumentaire bevat nooit eerder vertoonde concertbeelden; het is een audiovisuele ruimtereis die niet alleen de raadselachtige erfenis van David Bowie belicht, maar ook dient als een gids voor een leven dat zinvol is en ook voldoening geeft in de 21e eeuw.

KINDERACTIVITEIT BIJ ERNEST & CELESTINE: OP AVONTUUR IN BRABBELLAND vindt plaats op zondag 8 januari 13.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1104-ernest+celestine+op+avontuur+in+brabbelland+met+kinderactiviteit.html

Eens per maand, elke tweede zondag van de maand, wordt er voorafgaand aan die film een uur lang gezamenlijk geknutseld in de foyer van het filmtheater. Deze keer gaan we samen een rugtas vullen voor Celestine om voorbereid op reis te gaan naar Brabbelland. Aanmelden voor de activiteit kan tot één dag 12.00 van tevoren via: kinderfilm@de-fabriek.nl

ERNEST & CELESTINE: OP AVONTUUR IN BRABBELLAND na de kinderactiviteit is te zien op zondag 8 januari 14.00. Koop je kaartje hiervoor apart van de aanmelding voor de activiteit! Deze dag ook te zien zonder deelname aan de activiteit.

Ernest en Célestine keren terug naar het land van Ernest om zijn kostbare kapotte viool te laten repareren. Ze ontdekken dat muziek al enkele jaren in het hele land verboden is. Voor onze twee helden is het ondenkbaar om zonder muziek te leven!

BINNENKORT: THE ROYAL BALLET – RODE ROZEN EN TORTILLA’S is te zien op donderdag 19 januari 20.15

https://www.de-fabriek.nl/films/956-royal+opera+house+20222023+rode+rozen+en+tortilla+s.html

Een moderne Mexicaanse klassieker van het magisch realisme vormt de basis voor het nieuwe, volledige ballet van The Royal Ballet. Het ballet is geïnspireerd op de roman van Laura Esquivel – een boeiende familiesage waar de hoofdpersoon haar emoties in haar kookkunst verwerkt en zo iedereen om haar heen op verrassende en dramatische wijze beïnvloedt. Uw ticket is inclusief een glaasje prosecco tijdens de pauze!

 WEEKAGENDA OVERIGE TITELS 5 T/M 11 JANUARI

DE ACHT BERGEN

YUKU EN DE HIMALAYABLOEM

TRIANGLE OF SADNESS

LIVING

ERNEST & CELESTINE: OP AVONTUUR IN BRABBELLAND

À PLEIN TEMPS

ARMAGEDDON TIME

ROSE

HALLELUJAH: LEONARD COHEN, A JOURNEY, A SONG

KNOR & KONING WORST

FABRIEKSKLASSIEKER: SINGIN’ IN THE RAIN

VOUS N’AUREZ PAS MA HAINE

—————–

Bezoek onze social mediapagina’s:

Facebook: https://www.facebook.com/filmtheater.defabriek

Twitter: https://twitter.com/fabriekzaandam

Instagram: https://www.instagram.com/defabriekzdam

Onze website is te vinden op: www.de-fabriek.nl

Bellen tijdens openingstijden kan naar: 075-6311993

Kaartverkoop kan online via www.de-fabriek.nl. Vanaf een half uur voor aanvang van de eerste film kunt uw kaartjes ook kopen bij de filmkassa, ook voor vertoningen op latere dagen.

—————–