Agenda filmtheater De Fabriek speelweek 30 maart t/m 5 april

Deze week in De Fabriek. Landelijke première: Till, Blind Willow, Sleeping Woman, Burning Days, Last Dance. Special: Voorpremière – Empire of Light. Volgende week: The Royal Ballet: Assepoester. Binnenkort: Music & Movie Night – Metallica – 72 Seasons Global Première.

 TILL gaat in landelijke première op donderdag 30 maart 19.50. Verder te zien op vrijdag 31 maart 21.10, zaterdag 1 april 18.20, zondag 2 april 20.00, maandag 3 april 19.50

https://www.de-fabriek.nl/films/1208-till.html

Till is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Mamie Till Mobley’s langdurige zoektocht naar gerechtigheid voor haar veertienjarige zoon, Emmett Till, die in 1955 op brute wijze gelyncht werd tijdens een familiebezoek in Mississippi. Mamies onaflaatbare strijd laat zien hoe de kracht van een moeder een beweging op gang zette, die de hele wereld schokte.

 BLIND WILLOW, SLEEPING WOMAN gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 31 maart 18.40, zaterdag 1 april 16.10, dinsdag 4 april 20.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1154-blind+willow+sleeping+woman.html

Halim heeft samen met zijn vrouw Mina een traditionele kaftanwinkel in de medina van Salé, Marokko. Zijn authentieke handwerk levert schitterende kaftans op. Hun hele huwelijk lang leven ze al met een geheim, maar desondanks heeft het echtpaar een enorme genegenheid voor elkaar. Mina’s ziekte en de komst van Youssef, een nieuwe leerling die het vak wil leren, zorgen ervoor dat hun fragiele evenwicht onder druk komt te staan.

BURNING DAYS gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 31 maart 18.30, zaterdag 1 april 21.20, zondag 2 april 20.10, dinsdag 4 april 20.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1164-burning+days.html

Emre, een toegewijde officier van justitie, wordt aangesteld in een dorp dat getroffen is door een watercrisis en een reeks politieke schandalen. Na een eerste welkom neemt de spanning langzaam maar zeker toe en wordt hij met tegenzin meegesleurd in de politieke onrust. Als Emre een band opbouwt met de eigenaar van de lokale krant, escaleert de druk onder verhitte geruchten.

 LAST DANCE gaat in landelijke première op donderdag 30 maart 20.10. Verder te zien op vrijdag 31 maart 18.50, maandag 3 april 20.10, woensdag 5 april 20.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1184-last+dance.html

Germain geniet volop van zijn pensioen wanneer hij op 75-jarige leeftijd plots weduwnaar wordt. Meteen snelt zijn familie te hulp en dringen ze zichzelf op om voor hem te zorgen: geplande belafspraken en bezoeken, eten naar hem brengen… Germains leven wordt tot in de puntjes voor hem geregeld. Maar hij heeft andere prioriteiten, want hij en zijn vrouw hebben elkaar iets beloofd voor zij stierf. Daardoor belandt Germain in een hedendaagse dansgroep met een excentrieke choreografe.

 VOORPREMIÈRE: EMPIRE OF LIGHT is te zien op zondag 2 april 13.50

https://www.de-fabriek.nl/films/1185-empire+of+light.html

Empire of Light speelt zich af in een Engelse badplaats in het begin van de jaren tachtig en is een krachtig en aangrijpend verhaal over menselijke connectie en de magie van cinema, geregisseerd door Oscarwinnaar Sam Mendes. In Empire of Light schittert een sterrencast, onder leiding van Oscarwinnaar Olivia Colman, BAFTA-winnaar Micheal Ward en Oscarwinnaar Colin Firth.

THE ROYAL BALLET: ASSEPOESTER is te zien op woensdag 12 april 20.15

https://www.de-fabriek.nl/films/959-royal+opera+house+20222023+assepoester.html

Assepoester van choreograaf Frederick Ashton, oprichter van The Royal Ballet, bestaat dit seizoen 75 jaar. De première van het ballet in 1948, met in de hoofdrollen Moira Shearer en Michael Somes, werd met veel enthousiasme ontvangen. Na meer dan tien jaar afwezig te zijn geweest van het podium in The Royal Opera House, is de tijdloze bewerking van Ashton van het beroemde verhaal van Charles Perrault over het arme meisje dat rijk en gelukkig wordt, eindelijk weer terug. Het sterk ontwikkelde gevoel voor muzikaliteit van de choreograaf en de schoonheid van de superieure partituur van Prokofjev verheffen de kwaliteit tot ongekende hoogten. Inclusief een gratis glaasje prosecco tijdens de pauze!

 MUSIC & MOVIE NIGHT: METALLICA – 72 SEASONS – GLOBAL PREMIERE vindt plaats op donderdag 13 april 20.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1172-music+movie+night+metallica+72+seasons+global+premiere.html

Sluit je aan bij Metallica fans op donderdag 13 april voor een wereldwijde listening party op deze editie van de Music & Movie Night! Op deze avond ervaar je als eerste het nieuwe album van de band, 72 Seasons, in overweldigend surround sound, een dag vóór de release. Verder speelt speciaal voor deze avond Dauthuz, een begrip in de Death Metal wereld en de band van de bekende Zaanse songwriter Dennis Jak, vooraf aan de film een akoestische versie van een Metallica nummer. Na afloop in het café een uitgebreid optreden van de band in Café Fabriek.

WEEKAGENDA OVERIGE TITELS 30 MAART T/M 5 APRIL

Donderdag 30 maart

Vrijdag 31 maart

Zaterdag 01 april

Zondag 02 april

  Maandag 03 april

Dinsdag 04 april

Woensdag 05 april

 

Bezoek onze social mediapagina’s:

Facebook: https://www.facebook.com/filmtheater.defabriek

Twitter: https://twitter.com/fabriekzaandam

Instagram: https://www.instagram.com/defabriekzdam

Onze website is te vinden op: www.de-fabriek.nl

Bellen tijdens openingstijden kan naar: 075-6311993

Kaartverkoop kan online via www.de-fabriek.nl. Vanaf een half uur voor aanvang van de eerste film kunt uw kaartjes ook kopen bij de filmkassa, ook voor vertoningen op latere dagen.

—————–