Agenda filmtheater De Fabriek speelweek 23 t/m 29 maart

Deze week in De Fabriek de landelijke première van The Blue Caftan, een van de grote publieksfavorieten van het afgelopen filmfestival van Rotterdam, het Marokkaanse The Blue Caftan en de Nederlandse documentaire Het zit in mijn hart over acteurs met een verstandelijke beperking waarbij eigen leven en fictie soms door elkaar loopt.

Alice, Darling waarin Alice gevangen zit in een gewelddadige relatie en tijdens een weekend weg haar leven in nieuw perspectief kan zien.

De Italiaanse film L’immensità met Penélope Cruz als een moeder van een jong gezin toont een toxic huwelijk in de jaren zeventig.

Ook deze week weer te zien, de speciale vertoning van zevenvoudig  Oscarwinnaar Everything Everywhere All At Once, met inleiding van de regisseurs en bloopers na afloop!

 

THE BLUE CAFTAN gaat in landelijke première op donderdag 23 maart 19.50. Verder te zien op vrijdag 24 maart 18.40, zaterdag 25 maart 21.10, zondag 36 maart 19.50, maandag 27 maart 20.00, woensdag 29 maart 15.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1153-the+blue+caftan.html?performanceId=824142

Halim heeft samen met zijn vrouw Mina een traditionele kaftanwinkel in de medina van Salé, Marokko. Zijn authentieke handwerk levert schitterende kaftans op. Hun hele huwelijk lang leven ze al met een geheim, maar desondanks heeft het echtpaar een enorme genegenheid voor elkaar. Mina’s ziekte en de komst van Youssef, een nieuwe leerling die het vak wil leren, zorgen ervoor dat hun fragiele evenwicht onder druk komt te staan.

 

HET ZIT IN MIJN HART gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 24 maart 16.40, zondag 26 maart 17.00, maandag 27 maart 20.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1161-het+zit+in+mijn+hart.html

Theatergroep KamaK bestaat uit professionele acteurs met een verstandelijke beperking. Toen regisseur Saskia Boddeke hun voorstelling Furia zag, wist ze: hier wil ik wat mee en ze besloot een film te maken van de voorstelling en over dit bijzondere ensemble. Furia is een barok, op rijm geschreven, sprookje over moord, doodslag en erotiek met als leidraad de zeven hoofdzonden, dat voor deze film groots is verfilmd. 

 

L’IMMENSITÀ gaat in landelijke première op donderdag 23 maart 20.00. Verder te zien op vrijdag 24 maart 18.30, zaterdag 25 maart 16.30, zondag 26 maart 17.10, dinsdag 28 maart 20.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1146-limmensita.html

In het Rome van de jaren ’70 zijn nieuwe buurten in aanbouw, tv-programma’s zijn nog in stemmig zwart-wit en de sociale verhoudingen in Italië staan op een kantelpunt. Clara en Felice zijn net met hun drie kinderen naar een nieuw appartement verhuisd. Het huwelijk is voorbij, maar scheiden is niet bespreekbaar. Op de kinderen projecteert Clara al haar dromen over vrijheid.

 

ALICE, DARLING gaat in landelijke première op donderdag 23 maart 20.10. Verder te zien op vrijdag 24 maart 21.10, zaterdag 25 maart 19.00, dinsdag 28 maart 20.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1169-alice+darling.html

Alice zit gevangen in een gewelddadige relatie. Ze wordt door haar vriend Simon psychisch mishandeld en tot het uiterste gedreven. Wanneer ze een weekendje weg is met twee goede vriendinnen leert Alice zichzelf opnieuw kennen en kan ze haar leven meer in perspectief plaatsen.

 

EVERYTHING EVERYWHERE ALL AT ONCE is te zien op vrijdag 24 maart 21.00, woensdag 29 maart 19.50

https://www.de-fabriek.nl/films/901-everything+everywhere+all+at+once.html?performanceId=831668

Met 7 Oscars, waaronder Beste film, is Everything Everywhere All At Once de grote winnaar van de 95ste Academy Awards. Tijdelijk terug op het witte doek!

Evelyn (Michelle Yeoh) heeft samen met haar man Waymond (Key Hun Quan) een onsuccesvolle wasserette, een rebellerende dochter en een belastingaangifte die maar niet lijkt te eindigen. Exact op het moment dat het allemaal te veel wordt, verscheurt het universum in een oneindig aantal universums en is Evelyn niet langer alleen een wasserettehouder, maar ook internationaal bekende filmster, kungfu-meester, chef-kok of misschien de held die iedereen al die tijd nodig had.

 

VOORPREMIÈRE EMPIRE OF LIGHT is volgende speelweek te zien op zondag 2 april 13.50

https://www.de-fabriek.nl/films/1185-empire+of+light.html

Empire of Light speelt zich af in een Engelse badplaats in het begin van de jaren tachtig en is een krachtig en aangrijpend verhaal over menselijke connectie en de magie van cinema, geregisseerd door Oscarwinnaar Sam Mendes. In Empire of Light schittert een sterrencast, onder leiding van Oscarwinnaar Olivia Colman, BAFTA-winnaar Micheal Ward en Oscarwinnaar Colin Firth.

 

WEEKAGENDA OVERIGE TITELS 23 T/M 29 MAART

TÁR

DICHT BIJ VERMEER

GODLAND

SAINT OMER

ONDER HET MAAIVELD

MON CRIME

KLONDIKE

THE WHALE

KLEINE ALL

LEILA’S BROTHERS

A MAN CALLED OTTO

THE BANSHEES OF INISHERIN

AFTERSUN

FIEN & TEUN GAAN KAMPEREN

LOVE LIFE

TO LESLIE

EO

NOSTALGIA

—————–

Bezoek onze social mediapagina’s:

Facebook: https://www.facebook.com/filmtheater.defabriek

Twitter: https://twitter.com/fabriekzaandam

Instagram: https://www.instagram.com/defabriekzdam

Onze website is te vinden op: www.de-fabriek.nl

Bellen tijdens openingstijden kan naar: 075-6311993

Kaartverkoop kan online via www.de-fabriek.nl. Vanaf een half uur voor aanvang van de eerste film kunt uw kaartjes ook kopen bij de filmkassa, ook voor vertoningen op latere dagen.

—————–