Agenda filmtheater de Fabriek speelweek 23 februari t/m 1 maart

In de nieuwe speelweek, vanaf donderdag: Twee films in landelijke première: het vader-dochter-portret Aftersun over een jonge vader op vakantie met zijn elfjarige dochter, al vele malen bekroond en nu ook nog eens genomineerd voor een Beste Acteur Oscar voor de opkomende Ierse ster Paul Mescal.

In The Inspection sluit een een jonge, homoseksuele zwarte man zich aan bij de mariniers; een heteronormatieve wereld waar hij onverwacht kameraadschap vindt.
In voorpremière te zien, Tár over de competitieve wereld van de hogere kunsten, met Cate Blanchett opnieuw in een overrompelende hoofdrol als dirigent van een vooraanstaand orkest in Berlijn.
Deze week ook een FabrieksKlassieker, we vertonen het mystieke magnum opus van de Chileense cult-filmmaker Alejandro Jodorowsky The Holy Mountain uit 1973.

AFTERSUN gaat in landelijke première op donderdag 23 februari 20.10. Verder te zien op vrijdag 24 februari 21.20, zaterdag 25 februari 18.50, zondag 26 februari 20.00, maandag 27 februari 20.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1124-aftersun.html

Meerdere malen bekroonde debuutfilm over de jonge tiener Sophie en haar dertigjarige vader Calum gaan op vakantie naar een Turkse badplaats waar ze zwemmen, poolen, zonnebaden en luieren. Terwijl er voor de beginnende puber een nieuwe wereld opengaat, worstelt Calum buiten het zicht van Sophie met de zwaarte van het leven. Twintig jaar later vormen Sophies tedere herinneringen aan deze vakantie een krachtig en hartverscheurend portret van hun relatie, waarbij ze probeert haar liefdevolle vader te begrijpen. Genomineerd voor 1 Oscar!

THE INSPECTION gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 24 februari 18.50, zaterdag 25 februari 16.50, zondag 26 februari 20.10, maandag 27 februari 20.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1125-the+inspection.html

Ellis, een jonge, homoseksuele zwarte man, heeft een slechte band met zijn moeder, die niets met hem te maken wil hebben. Met weinig hoop voor de toekomst besluit hij om zich bij de mariniers aan te sluiten. Vechtend tegen de diepgewortelde vooroordelen en de slopende basistraining, vindt hij onverwachts kameraadschap, kracht en steun in deze gemeenschap.

 VOORPREMIÈRE: TÁR is te zien op zondag 26 februari 13.50

 https://www.de-fabriek.nl/films/1127-tar.html

Van schrijver-producent-regisseur Todd Field komt Tár, met in de hoofdrol Cate Blanchett als Lydia Tár, de grensverleggende dirigent van een groot Duits orkest. We ontmoeten Tár op het hoogtepunt van haar carrière, terwijl ze zowel een boekpresentatie als de langverwachte live uitvoering van Mahlers Vijfde Symfonie voorbereidt. In de daaropvolgende weken begint haar leven zich op een bijzonder moderne manier te ontrafelen. Het resultaat is een verschroeiend onderzoek naar macht en de impact en duurzaamheid ervan in de huidige samenleving. Genomineerd voor 6 Oscars!

 FABRIEKSKLASSIEKER: THE HOLY MOUNTAIN (4K RESTAURATIE) is te zien op zaterdag 25 februari 21.10, zondag 26 februari 17.00, woensdag 1 maart 20.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1141-fabrieksklassieker+the+holy+mountain.html

Alejandro Jodorowsky’s mystieke magnum opus The Holy Mountain vestigde de Chileense cult-filmmaker als dé vooraanstaande auteur van de surrealistische cinema en veroorzaakte stevige controverse tijdens het filmfestival van Cannes in 1973 vanwege zijn heiligschennende beelden en rauwe existentiële symboliek. In dit mystieke meesterwerk speelt Jodorowsky zelf de rol van The Alchemist, een goeroe die een groep pelgrims, die elk een planeet in het zonnestelsel vertegenwoordigd, begeleidt op een magische zoektocht naar Lotus Island waar ze de Heilige Berg moeten beklimmen op zoek naar spirituele verlichting.

 BABEL CINEMA: THE PROOF OF THE PUDDING is te zien op dinsdag 7 maart 20.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1136-babel+cinema+the+proof+of+the+pudding+met+nagesprek.html

In samenwerking met Babel Zaans architectuurplatform organiseren we tweemaal per jaar een speciale filmvertoning in het teken van architectuur. Op 7 maart staat een eenmalige vertoning van de Nederlandse documentaire The Proof of the Pudding gepland, over het werk van architect Herman Hertzberger met in het bijzonder ‘Centraal Beheer’ in Apeldoorn. Na afloop van de vertoning gaan we in gesprek met Laurens Jan ten Kate, huidig architect-directeur van bureau AHH, ooit opgericht door Hertzberger.

 KUNSTFILMFABRIEK I.S.M. ARTZAANSTAD: DICHT BIJ VERMEER is te zien op woensdag 8 maart 20.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1140-kunstfilmfabriek+dicht+bij+vermeer+met+nagesprek.html

Prijswinnend filmmaker Suzanne Raes volgt de conservatoren en andere betrokkenen bij de samenstelling van de grote Vermeertentoonstelling in het Rijksmuseum van dit voorjaar. Een film over de liefde voor schilderkunst en de anatomie van een genie.

Deze voorpremière wordt ingeleid door kunstenaar en kunstcriticus Mattijs Wolthaus, na de film gaat hij in gesprek met regisseur Suzanne Raes. Deze speciale voorpremière wordt mede mogelijk gemaakt door Artzaanstad.

WEEKAGENDA OVERIGE TITELS 23 FEBRUARI T/M 1 MAART

NOSTALGIA

THE BANSHEES OF INISHERIN

THE WHALE

WOMEN TALKING

DE ACHT BERGEN

PRESQUE

GODLAND

THE FABELMANS

DE KONINKLIJKE REPUBLIEK

L’INNOCENT

TRIANGLE OF SADNESS

BABYLON

KLEINE ALL

KNOR & KONING WORST

FALCON LAKE

NO BEARS

—————–

 

Bezoek onze social mediapagina’s:

Facebook: https://www.facebook.com/filmtheater.defabriek

Twitter: https://twitter.com/fabriekzaandam

Instagram: https://www.instagram.com/defabriekzdam

Onze website is te vinden op: www.de-fabriek.nl

Bellen tijdens openingstijden kan naar: 075-6311993

Kaartverkoop kan online via www.de-fabriek.nl. Vanaf een half uur voor aanvang van de eerste film kunt uw kaartjes ook kopen bij de filmkassa, ook voor vertoningen op latere dagen.

—————–