Agenda filmtheater De Fabriek speelweek 20 t/m 26 april

Deze week in De Fabriek. Landelijke première: Alma viva, A Good Person, Aller retour, Goodbye Stranger. Kinderfilm: Superkat Maurice. Special: Kijk ons: Goodbye Stranger, met nagesprek scenarioschrijver, Monet in Street Art – Bomb It. Volgende week: The Royal Opera House – Le nozze di Figaro

In het Nederlandse, Noord-Hollandse zelfs, Goodbye Stranger verandert de zorgeloze zomerdag van eind twintiger Paul in een bitterzoete zoektocht naar wat er wérkelijk toe doet. A Good Person toont ook een zoektocht, maar dan in de vorm van een verwerkingsdrama met Florence Pugh en Morgan Freeman. Hoe leef je verder nadat je een dodelijk ongeluk hebt veroorzaakt? Aller retour is een filmische roadtrip over verschillen, verder kijken dan vooroordelen en een onverwachte vriendschap. Het magisch-realistische Alma viva verwarmt je hart met een familieportret van verschillende generaties vrouwen in Portugal. De geanimeerde kinderfilm Superkat Maurice draait om de straatwijze kat Maurice die een slaatje wil slaan uit een rattenplaag.

We hebben een muzikale special op zondag 23 april waarin iedereen zijn vinyl single kan meenemen en in Café Fabriek kan draaien. Ter ere van Kijk Ons: Goodbye Stranger, waarbij na vertoning van de film ook scriptschrijver Wander Theunis langskomt voor een Q&A met het publiek.

Ook een benefietspecial i.s.m. Stichting Monet waarin we stil staan bij street art om ervoor te zorgen dat Piotr Bac(z)ynski (BC_ESOBE) en Maciej Gadek (Just Drone It) hun droom – en waarschijnlijk de droom van alle Zaankanters – waar kunnen maken door alle 25 werken van Claude Monet op openbare muren in Zaandam aan te brengen. Donderdag 20 april vertonen we daarom Bomb It, in aanwezigheid van Pjotr en Maciej.

KIJK ONS: GOODBYE STRANGER, MET NAGESPREK is te zien op zondag 23 april 17.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1187-kijk+ons+goodbye+stranger+met+nagesprek.html

Millennials (of wie millennials wil snappen) unite! In de volgende editie van Kijk Ons staat de zomerse, bitterzoete speelfilm Goodbye Stranger centraal waarin Paul het allemaal voor elkaar heeft, maar of hij tevreden is?… Op zondag 23 april is na de film scenarioschrijver Wander Theunis aanwezig voor een gesprek. Ter ere van Record Store Day zetten we bovendien vanaf 15.30 uur onze platenspeler in Café Fabriek. Neem je favoriete plaat mee, breng hem ten gehore en ga naar de film, dan trakteren wij op een gratis biertje van Brouwerij de Eeuwige Jeugd!

GOODBYE STRANGER gaat deze week in landelijke première. Reguliere vertoningen zijn te zien op dinsdag 25 april 20.00, woensdag 26 april 20.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1195-goodbye+stranger.html

Droombaan, prachthuis, vriendin: Paul heeft het allemaal, maar is hij ook tevreden? Wanneer zijn gedroomde buitenlandpromotie bij ‘s werelds grootste muziekstreamingsdienst in gevaar komt, slaat de schrik hem om het hart. Het is het begin van een rusteloze zomerdag vol sociale verplichtingen, onverwachte ontmoetingen en pijnlijke confrontaties die Paul steeds meer doen twijfelen aan het perfecte plaatje dat hij voor zichzelf heeft uitgekozen. Een bitterzoete zoektocht naar wat er wérkelijk toe doet.

 A GOOD PERSON gaat in landelijke première op donderdag 20 april 19.50. Verder te zien op zaterdag 22 april 18.50, zondag 23 april 20.00, maandag 24 april 19.50

Allison heeft alles: een fantastische verloofde, een carrière die in de lift zit en fijne familie en vrienden. Dan slaat het noodlot genadeloos toe. Bij een fataal auto-ongeluk komt haar toekomstige schoonzus om het leven. Ook Allison komt er niet zonder kleerscheuren of emotionele littekens vanaf. Zij wordt uit het ziekenhuis ontslagen met niet verwerkt verdriet en een verslaving aan pijnstillers. Wanneer ze jaren later wil afkicken, komt Daniel op haar pad: de vader wiens dochter het ongeval niet overleefde.

 ALMA VIVA gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 21 april 16.40, zaterdag 22 april 19.10, maandag 24 april 20.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1147-alma+viva.html

In een klein dorp in Portugal waar de tijd stil lijkt te staan, brengt Salomé een warme zomer door met haar familie. Wat begint als een zorgeloze vakantie slaat al snel om wanneer haar oma, met wie ze een bijzondere band heeft, plotseling overlijdt. De begrafenis brengt de familie bij elkaar, maar zorgt ook voor wrijving, terwijl Salomé achtervolgd wordt door de geest van haar geliefde oma. In dit hartverwarmende, magisch realistische familieportret van verschillende generaties vrouwen zijn spiritualiteit en traditie nog springlevend.

 

ALLER RETOUR gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 21 april 21.20, zaterdag 22 april 19.20, zondag 23 april 20.10, woensdag 26 april 15.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1194-aller+retour.html

Onderweg naar Zuid-Spanje betrapt chauffeur Erika de Afrikaanse migrant Idy als die uit haar vrachtwagen glipt. Erika confronteert de man, maar door de situatie die daarop volgt, kan ze niet anders dan hem weer mee aan boord nemen. In eerste instantie zeer tegen haar zin, maar dan blijken de twee ondanks hun totaal verschillende levens veel met elkaar gemeen te hebben. Tijdens de rit naar het zuiden ontstaat een onverwachte vriendschap.

 MONET IN STREET ART – BOMB IT is donderdag 20 april 20.00 te zien

https://www.de-fabriek.nl/films/1193-monet+in+street+art+bomb+it.html

Kunstenaars Piotr Bacynski en Maciej Gadek maken hun droom waar door alle vijfentwintig werken van Claude Monet op openbare muren in Zaandam aan te brengen. Als bijdrage aan het project organiseren wij twee benefietfilmavonden. Tijdens deze benefietavonden vertonen wij de graffitidocumentaires Bomb It en Bomb It 2, een tweeluik over street art wereldwijd.

Bomb It wordt op donderdag 20 april ingeleid door Piotr en Maciej, samen met een videoboodschap van regisseur Jon Reiss. Op donderdag 13 juli zal ook de regisseur aanwezig zijn om Bomb It 2 in te leiden. Kaarten zijn al te koop. Voordelige duotickets voor beide vertoningen zijn te verkrijgen via info@de-fabriek.nl

 SUPERKAT MAURICE gaat deze week in landelijke première. Te zien op zaterdag 22 april 14.00, woensdag 26 april 15.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1214-superkat+maurice.html

Ratten! Ze zijn overal … in broodtrommels, ze dansen op tafels en stelen taarten. Dus wat heeft elke stad nodig? Een rattenvanger! Superkat Maurice heeft met vrienden een perfecte ‘business’ opgezet om geld te verdienen aan goedgelovige stedelingen. Alles gaat goed tot ze in een plaatsje komen, waar helemaal geen ratten zijn! En ook geen eten!

 VOLGENDE WEEK: ROYAL OPERA HOUSE – LE NOZZE DI FIGARO is volgende week te zien op donderdag 27 april 19.45

https://www.de-fabriek.nl/films/960-royal+opera+house+20222023+le+nozze+di+figaro.html

De bedienden Figaro en Susanna zijn dolgelukkig op hun huwelijksdag, maar er zit een addertje onder het gras: hun werkgever, graaf Almaviva, heeft oneerbare bedoelingen met de aanstaande bruid. De muziek is al reden genoeg om te komen, maar de verkleedpartijen zijn hilarisch. Tickets zijn inclusief een glas prosecco!

 WEEKAGENDA OVERIGE TITELS 20 T/M 26 APRIL

Donderdag 20 april

Vrijdag 21 april

Zaterdag 22 april

Zondag 23 april

  Maandag 24 april

Dinsdag 25 april

Woensdag 26 april

 

Bezoek onze social mediapagina’s:

Facebook: https://www.facebook.com/filmtheater.defabriek

Twitter: https://twitter.com/fabriekzaandam

Instagram: https://www.instagram.com/defabriekzdam

Onze website is te vinden op: www.de-fabriek.nl

Bellen tijdens openingstijden kan naar: 075-6311993

Kaartverkoop kan online via www.de-fabriek.nl. Vanaf een half uur voor aanvang van de eerste film kunt uw kaartjes ook kopen bij de filmkassa, ook voor vertoningen op latere dagen.

—————–