Agenda Filmtheater de Fabriek speelweek 2 t/m 8 maart

In de nieuwe speelweek de volgende nieuwe premièretitels en specials: Tár over de opkomst van een succesvolle vrouwelijke dirigent, met een hoofdrol van Cate Blanchett die haar wellicht haar derde Oscar zal opleveren. Het ook voor een Oscar genomineerde EO, als Beste Niet-Engelstalige Film, vertelt over de wereld door de ogen van een ezel (‘ieee, oooo’).

Silver Haze is de tweede film die de Nederlandse regisseur Sacha Polak met hoofdrolspeelster Vicky Knight maakt na het Gouden Kalf winnende Dirty God. Deze nieuwe film van het tweetal ligt in het verlengde en is modern sociaal drama dat zich afspeelt in de buitenwijken van Londen.
In de special Babel Cinema: The Proof of the Pudding staat architect Herman Hertzberger centraal met een eenmalige vertoning van de documentaire The Proof of the Pudding en een nagesprek met Laurens Jan ten Kate, huidig architect-directeur van bureau AHH, ooit opgericht door Hertzberger.
Een dag na deze special alweer de volgende special. KunstFilmFabriek i.s.m. Artzaanstad, schijnt zijn licht op Vermeer, met een voorpremière van de documentaire Dicht bij Vermeer over de immens populaire Vermeer tentoonstelling, momenteel in het Rijksmuseum. Vooraf een inleiding van kunstenaar en kunstcriticus Mattijs Wolthaus. Na de film gaat Wolthaus in gesprek met regisseur van Dicht bij Vermeer Suzanne Raes.
Verder blikken we in het persbericht ook alvast vooruit op onze populaire kinderactiviteit en een speciale vertoning van een nieuwe Nederlandse natuurfilm in aanwezigheid (en met Q&A) van een van de Zaanse makers.

 TÁR gaat in landelijke première op donderdag 2 maart 19.50. Verder te zien op vrijdag 3 maart 21.00, zatedag 4 maart 18.30, zondag 5 maart 19.50, maandag 6 maart 19.50, dinsdag 7 maart 19.50, woensdag 8 maart 19.50

https://www.de-fabriek.nl/films/1127-tar.html

Van schrijver-producent-regisseur Todd Field komt Tár, met in de hoofdrol Cate Blanchett als Lydia Tár, de grensverleggende dirigent van een groot Duits orkest. We ontmoeten Tár op het hoogtepunt van haar carrière, terwijl ze zowel een boekpresentatie als de langverwachte live uitvoering van Mahlers Vijfde Symfonie voorbereidt. In de daaropvolgende weken begint haar leven zich op een bijzonder moderne manier te ontrafelen. Het resultaat is een verschroeiend onderzoek naar macht en de impact en duurzaamheid ervan in de huidige samenleving. Genomineerd voor 6 Oscars!

 BABEL CINEMA: THE PROOF OF THE PUDDING is te zien op dinsdag 7 maart 20.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1136-babel+cinema+the+proof+of+the+pudding+met+nagesprek.html

In samenwerking met Babel Zaans architectuurplatform organiseren we tweemaal per jaar een speciale filmvertoning in het teken van architectuur. Op 7 maart staat een eenmalige vertoning van de Nederlandse documentaire The Proof of the Pudding gepland, over het werk van architect Herman Hertzberger met in het bijzonder ‘Centraal Beheer’ in Apeldoorn. Na afloop van de vertoning gaan we in gesprek met Laurens Jan ten Kate, huidig architect-directeur van bureau AHH, ooit opgericht door Hertzberger.

 KUNSTFILMFABRIEK I.S.M. ARTZAANSTAD: DICHT BIJ VERMEER is te zien op woensdag 8 maart 20.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1140-kunstfilmfabriek+dicht+bij+vermeer+met+nagesprek.html

Prijswinnend filmmaker Suzanne Raes volgt de conservatoren en andere betrokkenen bij de samenstelling van de grote Vermeertentoonstelling in het Rijksmuseum van dit voorjaar. Een film over de liefde voor schilderkunst en de anatomie van een genie.

Deze voorpremière wordt ingeleid door kunstenaar en kunstcriticus Mattijs Wolthaus, na de film gaat hij in gesprek met regisseur Suzanne Raes. Deze speciale voorpremière wordt mede mogelijk gemaakt door Artzaanstad.

 EO gaat in landelijke première op donderdag 2 maart 20.10. Verder te zien op vrijdag 3 maart 19.00, zaterdag 4 maart 21.30, zondag 5 maart 17.10, maandag 6 maart 20.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1128-eo.html

De wereld, bekeken door een dier, is een mysterieuze plek. EO (“eee-ohhh”), een grijze ezel met melancholische ogen, ontmoet zowel goede als slechte mensen op zijn levenspad in het hedendaagse Polen en Italië. Hij ondergaat vreugde en pijn; de willekeur van het rad van fortuin. Hij maakt van zijn geluk een ramp en van zijn wanhoop dan weer een onverwachte meevaller. Maar in tegenstelling tot de mens, verliest hij nooit zijn onschuld.

SILVER HAZE gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 3 maart 19.10, zaterdag 4 maart 16.20, zondag 5 maart 20.10, woensdag 8 maart 20.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1129-silver+haze.html

Franky is een jonge verpleegster uit een Londense buitenwijk, die na een traumatische gebeurtenis uit haar jeugd nog altijd op zoek is naar antwoorden. Antwoorden die ze nodig heeft om een toekomst voor zichzelf te kunnen zien. Als Franky verliefd wordt op Florence, een van haar patiënten, ontvluchten ze samen de stad. Aan de kust vindt Franky een veilige plek bij de samengestelde familie van Florence en lukt het haar om het verleden onder ogen te zien.

ONDER HET MAAIVELD MET NAGESPREK ZAANSE MAKER is te zien op zondag 12 maart 17.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1165-onder+het+maaiveld+met+nagesprek.html

De makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad gaan ondergronds. De natuurfilm Onder Het Maaiveld maakt het ongeziene gezien. De film inspireert en verwondert en geeft inzicht in de bodem. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn.

Sam Reitsma, de Zaanse cameraman en editor van Onder het maaiveld, is op 12 maart aanwezig voor een korte inleiding én beantwoordt na de film vragen van het publiek.

KINDERACTIVITEIT BIJ FIEN & TEUN GAAN KAMPEREN vindt plaats op zondag 12 maart 13.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1163-fien+teun+gaan+kamperen+met+kinderactiviteit.html

Eens per maand, elke tweede zondag van de maand, wordt er voorafgaand aan de kinderfilm een uur lang gezamenlijk geknutseld in de foyer van het filmtheater. Deze keer gaan we een picknickkleed ontwerpen voor Fien en Teun, vlak voor de film Fien en Teun gaan kamperen. In dit nieuwe bioscoopavontuur vinden Fien en Teun op de hooizolder een tent. Van papa en mama mogen ze kamperen in de natuur. Met volle rugzakken en een picknickmand gaan ze op pad. Een tent opzetten blijkt helemaal niet zo makkelijk. Hun thuisvriendjes willen ook mee, maar boerderijdieren kunnen toch niet kamperen?

De volgende kinderactiviteit vindt plaats op zondag 12 maart. Kaarten voor de film zijn te koop via de website. Aanmelden voor de activiteit kan uiterlijk één dag van tevoren om 12.00 uur via: kinderfilm@de-fabriek.nl

 WEEKAGENDA OVERIGE TITELS 2 T/M 8 MAART

GODLAND

THE WHALE

KLEINE ALL

AFTERSUN

THE FABELMANS

WOMEN TALKING

THE BANSHEES OF INISHERIN

NOSTALGIA

THE INSPECTION

KNOR & KONING WORST

L’INNOCENT

FABRIEKSKLASSIEKER: THE HOLY MOUNTAIN

DE ACHT BERGEN

TRIANGLE OF SADNESS

DE KONINKLIJKE REPUBLIEK

—————–

Bezoek onze social mediapagina’s:

Facebook: https://www.facebook.com/filmtheater.defabriek

Twitter: https://twitter.com/fabriekzaandam

Instagram: https://www.instagram.com/defabriekzdam

Onze website is te vinden op: www.de-fabriek.nl

Bellen tijdens openingstijden kan naar: 075-6311993

Kaartverkoop kan online via www.de-fabriek.nl. Vanaf een half uur voor aanvang van de eerste film kunt uw kaartjes ook kopen bij de filmkassa, ook voor vertoningen op latere dagen.

—————–