Agenda filmtheater De Fabriek speelweek 2 t/m 8 februari

Nieuw in de komende speelweek, vanaf donderdag, in De Fabriek: Het voor maar liefst zeven Oscars genomineerde The Fabelmans, de meest persoonlijke film van Steven Spielberg tot nu toe. Een heerlijke ode aan jeugd en filmliefde, dagelijks bij ons te zien.

L’innocent is een verrassende en originele Franse feelgoodfilm van acteur en regisseur Louis Garrel. Het Nederlandse Mascotte is de nieuwe film van Remy van Heugten die voor zijn vorige film Gluckauf meerdere Gouden Kalveren won.

Ook in deze speelweek: Best of IDFA on Tour 2023; drie op IDFA bekroonde documentaires, achter elkaar te bekijken op zaterdag 4 februari. Van bosbranden in Siberië, tot een jaar tijdens Corona en het portret van een kunstenaar als jonge vrouw.

En vanwege het succes van de Trois couleurs trilogie van regisseur Krzysztof Kieslowski vertonen we ook de film die hier vlak aan voorafging, La double vie de Véronique, met een op het filmfestival van Cannes bekroonde hoofdrol van zijn muze Irene Jacob.

 THE FABELMANS is te zien in landelijke première op donderdag 2 februari 19.50. Verder te zien op vrijdag 3 februari 21.10, zaterdag 4 februari 18.30, zondag 5 februari 19.50, maandag 6 februari 19.50, dinsdag 7 februari 19.50, woensdag 8 februari 19.50

https://www.de-fabriek.nl/films/1111-the+fabelmans.html

Portret van de jonge Sammy Fabelmans, die opgroeit in het Arizona van na de Tweede Wereldoorlog. Sammy ontdekt op jonge leeftijd zijn passie voor film, tot grote vreugde van zijn creatieve moeder, Mitzi. Sammy’s vader ziet het daarentegen meer als een hobby. In de loop der jaren legt Sammy de avonturen van zijn familie vast op beeld en ontwikkelt hij zich als regisseur van amateurfilms met zijn zussen en vrienden in de hoofdrol.

 BEST OF IDFA ON TOUR 2023 is eenmalig te zien op zaterdag 4 februari 12.30

https://www.de-fabriek.nl/films/1093-best+of+idfa+on+tour+2023.html

Bekijk op een middag drie prijswinnende films die door de jury’s van IDFA 2022 zijn bekroond om hun uitmuntendheid, omdat ze urgente verhalen vertellen of omdat ze je op een bijzondere manier raken. Het visueel sterke Paradise staat stil bij het inferno dat klimaatverandering kan veroorzaken. Reis door onze wereld toont het eerste coronajaar door de ogen van documentaire-veteranen Petra en Peter Lataster. Apolonia, Apolonia, de winnaar van de prijs voor Beste Internationale Documentaire, is een prachtig portet van de kunstenaar als jonge vrouw.

Reis door onze wereld, een documentaire van Petra Lataster-Czisch, Peter Lataster | Nederland, 2022, 113 min
Apolonia, Apolonia, een documentaire van Lea Glob | Denemarken, Polen, Frankrijk, 2022, 116 min

 L’INNOCENT is te zien in landelijke première op donderdag 2 februari 20.10. Verder te zien op vrijdag 3 februari 18.40, zaterdag 4 februari 16.20, maandag 6 februari 20.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1120-linnocent.html

Als Abel ontdekt dat zijn moeder wil trouwen met een bajesklant, kost het hem moeite om deze Michel te vertrouwen. Maar het geluk van zijn moeder gaat boven alles. Samen met zijn beste vriendin Clémence houdt hij de boel in de gaten. Dan blijkt onverwacht dat zijn nieuwe stiefvader niet alleen Abel maar ook Clémence een heel nieuw perspectief kan bieden.

 MASCOTTE gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 3 februari 21.00, zaterdag 4 februari 18.40, woensdag 8 februari 20.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1121-mascotte.html

Jerry lijkt op het eerste gezicht een hele normale tiener. Hij woont met zijn alleenstaande moeder Abbey en jongere zus in een rustige kustplaats en helpt in een instelling voor verstandelijk gehandicapten. Maar Jerry, die is geboren met een mismaakt gebit, voelt zich diep van binnen eenzaam en gefrustreerd. Hij zoekt daarvoor een uitlaatklep door deel te nemen aan illegale hooligangevechten.

 FABRIEKSKLASSIEKER: LA DOUBLE VIE DE VÉRONIQUE is te zien op vrijdag 3 februari 19.00, zondag 5 februari 17.00, woensdag 8 februari 15.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1135-fabrieksklassieker+la+double+vie+de+veronique.html

Dubbelportret van Weronika in het Poolse Krakau en haar dubbelganger Véronique in Frankrijk. De beide meisjes worden op dezelfde dag geboren, lijden aan dezelfde hartkwaal, zijn beiden muzikaal. Op het moment dat de één sterft krijgt de ander een cassettebandje van een mysterieuze onbekende, met aanwijzingen waarmee ze op zoek gaat naar de ander.

 WEEKAGENDA OVERIGE TITELS 2 T/M 8 FEBRUARI

BABYLON

TRIANGLE OF SADNESS

THE BANSHEES OF INISHERIN

SNOW AND THE BEAR

DE ACHT BERGEN

BROKER

PRESQUE

ALL THE BEAUTY AND THE BLOODSHED

LIVING

KNOR & KONING WORST

RETURN TO DUST

FABRIEKSKLASSIEKER – TROIS COULEURS: ROUGE

—————–

Bezoek onze social mediapagina’s:

Facebook: https://www.facebook.com/filmtheater.defabriek

Twitter: https://twitter.com/fabriekzaandam

Instagram: https://www.instagram.com/defabriekzdam

Onze website is te vinden op: www.de-fabriek.nl

Bellen tijdens openingstijden kan naar: 075-6311993

Kaartverkoop kan online via www.de-fabriek.nl. Vanaf een half uur voor aanvang van de eerste film kunt uw kaartjes ook kopen bij de filmkassa, ook voor vertoningen op latere dagen.

—————–